El teatre emergent té una cita al Mutis

02/04/2024 - 18:35 h

Fins a vuit espectacles de la 15a edició del festival es faran a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, els dies 12, 13 i 14 d'abril.

El Festival Mutis, concebut com una porta d’entrada al panorama escènic per a companyies emergents i grups de teatre formatiu, s’ha convertit en un punt de referència per a la comunitat teatral. Aquest mes d’abril celebra la 15a edició, i la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació acollirà, un any més, la majoria dels muntatges.

La programació arrencarà el 3 d’abril amb Almisdaé, d’Alberto Rizzo i amb Teatro de los Sentidos, una peça que es podrà veure al Polvorí de Montjuïc. Els dies 12, 13 i 14 d’abril el festival farà cap a la Fabra, i la primera obra que pujarà a l’escenari serà Cuatrocientas, d’Inés Galiano i la companyia La Literata. És una obra de teatre fantàstica sobre superheroïnes i dolents en un món alternatiu.

Cuatrocientas es podrà veure el 12 d’abril a les 18 h, i una hora més tard serà el torn de Zittel, d’Héctor Mellinas. El professor Schuster s’ha llençat per la finestra a la Plaça dels Herois davant d’un dels seus criats. Quan el senyor Zittel, el majordom, torna de la tintoreria amb el vestit del mort s’ha de fer càrrec de la mudança de la família mentre Gerhart, el criat, és incapaç d’apartar-se de la finestra.

I encara el mateix dia 12, a les 20 h, la companyia Delinfame interpretarà Remanso de Paz, una comèdia basada en fets reals que planteja un món actual sense arrel, que ha perdut l’ancoratge amb la terra. L’àmbit rural estableix un escenari idíl·lic de reconnexió amb el natural, però que no deixa d’estar contaminat per la influència de les ciutats pròximes, l’economia i la globalització tecnològica.

Tomás, d’Edna Rocío León Mahecha, obrirà el programa del Mutis de dissabte 13. A través del llenguatge corporal, actoral, visual, musical i maneig de titella, aquesta obra brinda a l’espectador una posada en escena carregada d’imatges i sensacions que transiten entre alegries i penes. Tot seguit arribarà Ladrillo portante de celda circular, de Liliana Hurtado Sáenz i Col·lectiu Acàcies. És un text resultant d’una exploració dramatúrgica per part de l’autora entorn del Conflicte armat colombià, enfocant-se concretament en dues de les seves problemàtiques més esquinçadores i cruels: el desplaçament forçat i les execucions extrajudicials o falsos positius. I tancarà la tarda teatral La risa de mi madre, de Bianca Palmisano, Lucía de la Guía y Claudia Marcela Estrada. La peça dibuixa una mirada intimista i poètica sobre les seqüeles de la Guerra Civil espanyola i la postguerra a les famílies. És una obra que parla de les ferides col·lectives obertes.

Diumenge, 14 d’abril, es faran dues representacions a la Fàbrica de Creació: Síndria, de Pablo Viartola i Raúl Molina, i interpretada per la companyia La Crispeta; i No entenc els homes, de Verónica Pallini i la Cia. L’autèntica.

El següent cap de setmana la programació del Festival Mutis continuarà en altres espais de la ciutat. Consulteu tots els detalls de la programació en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!