Els projectes de Sincro i de la companyia PQP protagonitzen la tercera sessió del 'Feedback'

26/10/2022 - 17:19 h

Veniu com a públic i doneu la vostra opinió sobre les propostes dels residents a la Fabra.

Sincro, un espai d’experimentació i recerca musical i sonora basat en la improvisació, format per un col·lectiu interdisciplinari de creadors, i la companyia PQP, que prepara una peça sobre el colonialisme contemporani, mostraran al públic en quin punt de cocció es troben els seus projectes. Serà dimecres 9 de novembre a partir de les 19 h i en la tercera sessió del “Feedback“, un cicle d’assajos oberts d’artistes residents a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació en diàleg amb els espectadors i espectadores. L’acte el moderarà el periodista cultural de Recomana Crisol Tuà i és d’entrada lliure.

El nucli estable de creadors de Sincro, amb una dècada de trajectòria, està format per Guillem Llotje, Alex Casteleiro i Carles Rigual. Fonamenten el seu treball a partir de la improvisació i experimentació de noves formes i concepcions de la música, amb una aproximació a l’electrònica experimental i una forta derivació cap al mon de la síntesi modular analògica.

Pel que fa a PQP, companyia nascuda el 2016 amb Jaume Forés Juliana i Laura Riera al capdavant, està treballant Actes per (no) oblidar, en què recorden que fins ben entrada la segona meitat del segle XX Espanya va conservar les seves possessions africanes, un fet, diuen, que no s’explica prou. “Per què s’ignora de forma sistemàtica aquesta realitat? Quin paper va jugar Catalunya i, especialment, Barcelona, en el colonialisme espanyol contemporani? Va existir un colonialisme català?”, es pregunten els creadors del nou projecte.

La del dia 9 serà la primera cita del “Feedback”  d’un mes de novembre especialment intens, amb dues trobades més: la del 22, amb Delirium Edition (música), i Lluís Arruga i Biel Montoro (teatre), sessió que moderarà Jordi Bordes (El Punt Avui); i la del 29, amb la participació de Mariana Portela (dansa) i Ominira (música), i moderació de Carme Tierz (Recomana).

Per a més informació, cliqueu l’enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!