Es presenta 'BCN UNDERCOVER. BCN Experimental Audiovisual Artist Timeline… from 60’s forward'

11/11/2022 - 10:42 h

És un projecte de recerca del comissari d'art i investigador audiovisual Pablo G. Polite.

Dijous 15 de desembre a les 19 h, a la planta 2 de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, el comissari d’art i investigador audiovisual Pablo G. Polite presentarà el projecte de recerca “BCN UNDERCOVER. BCN Experimental Audiovisual Artist Timeline… from 60’s forward“. L’objectiu del projecte és cartografiar l’audiovisual experimental fet a Barcelona des de 1960 a través dels seus principals artífexs. També es vol formalitzar en un gran mapa cronològic que permeti conèixer els i les artistes i cineastes més destacades i destacats de l’audiovisual experimental i d’avantguarda.

Segons Polite, “BCN UNDERCOVER” reunirà en un mateix marc a “les autores i els autors de curtmetratges, videoart, cinema d’instal·lació, animació experimental i obres distribuïdes a través d’Internet, amb incursions en el metratge trobat, la simfonia urbana, la paròdia i el camp, el kitsch o el queer“.

Amb aquesta recerca es vol, explica el seu autor, fer “una mica de llum sobre el que normalment es considera una pràctica menor restringida a soterranis, sales de cinema d’autor, galeries i projeccions especialitzades, quan la realitat és que aquest magma de creació contemporània és un fenomen a gran escala amb una repercussió immensa; tan gran, que mereix ser objecte d’estudi per la seva implantació a la ciutat de Barcelona”.

A “BCN UNDERCOVER” hi surt reflectida la feina de noms com Antoni Padrós, Jacinto Esteva, Ricardo Bofill, Pere Portabella, Ventura Pons, Eugeni Bonet, Juan Bufill, Eulàlia Valldosera, Antoni Pinent, José Luis Guerín, Marcel.lí Antúnez, Jordi Valls, Eugènia Balcells i molts d’altres. Polite ha comptat per a desenvolupar el projecte amb les Beques per a la recerca i la innovació en els àmbits de les arts visuals, de l’arquitectura i el disseny, de les arts escèniques, de la música i del pensament, de la Generalitat de Catalunya.

Després de la presentació del projecte es passarà un breu cicle d’audiovisual experimental amb les següents pel·lícules:

– Dedo Ciego (Joaquín Urbina + Ana Gale): Bailar

– Albert Triviño: Pigeons

– Albert Alcoz: Home Movie Holes

– Blanca Rego: Psycho 60/98

L’entrada és lliure.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!