Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, a la xarxa de refugis climàtics

02/07/2024 - 17:06 h

És un dels més de 350 espais de la ciutat on protegir-se aquest estiu de la calor.

Ja som a ple estiu, i des de fa alguns anys les temperatures a Barcelona en aquesta època de l’any estan de mitjana per sobre del que correspondria. La calor excessiva i sostinguda augmenta la mortalitat i els problemes de salut, especialment entre la gent gran, els nadons, les persones amb malalties cròniques o amb pocs recursos. És per això que des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha establert una xarxa de refugis climàtics, espais distribuïts per tots els districtes on protegir-se de la calor durant l’estiu (i en molts d’aquests, també del fred a l’hivern).

N’hi ha més de 350, i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació n’és un d’ells. Com la gran majoria de refugis climàtics —tots menys les piscines municipals—, l’entrada és lliure. Els refugis es caracteritzen, entre altres, per tenir una temperatura no superior als 26 graus en el seu interior, bona accessibilitat, cadires o bancs on seure, i aigua gratuïta, condicions que compleix Fàbrica de Creació. Recordar que aquests refugis no van dirigits a persones que requereixin atenció mèdica, les quals s’han d’adreçar a un centre de salut.

Els refugis climàtics estan degudament senyalitzats, i a internet els podeu consultar en aquest enllaç, on també trobareu consells per combatre la calor.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!