La dansa de Mariana Portela i el duo musical Ominira, al 'Feedback'

24/11/2022 - 12:17 h

Presentaran els seus projectes dimarts 29 de novembre a partir de les 19 h.

La penúltima sessió d’aquest 2022 del cicle ‘Feedback‘ estarà dedicada a la dansa i a la música. La primera disciplina artística anirà a càrrec de Mariana Portela, mentre que les notes i acords els posaran Alexis Rossell i Eric Segura, components d’Ominira. L’acte tindrà lloc dimarts 29 de novembre a partir de les 19 h a la Sala Polivalent de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, i, com sempre, qui hi assisteixi al final de tot podrà intervenir i donar la seva opinió directament als artistes. En aquesta ocasió el debat el moderarà la periodista cultural Carme Tierz, de Recomana.cat.

Portela és una artista de nacionalitat portuguesa i colombiana que explora els llenguatges del cos des d’una lent onírica i experimental. La seva pràctica artística és interdisciplinar, les seves escultures, textos, màquines, instal·lacions i dibuixos creen ambients fluids on el risc, el desig i l’univers infantil troben un espai comú ple de jocs i trampes. La performance que presentarà parla de moviment, record i reconstrucció, curiositat i risc. Es presenta com una mena de joc de nivells, en el qual una acció obrirà les portes a la següent i posarà en qüestió conceptes com utilitat o funcionalitat.

Ominira és un duo d’electrònica, guitarra i veu que va néixer de la passió comuna per la música de dos ambientòlegs. Després d’haver publicat un LP, un EP i diversos singles, el projecte es troba ara en una fase més experimental. La banda manté la perspectiva ecologista que la caracteritza, però ara des d’una aproximació més abstracta que vol expressar el dualisme de la naturalesa. A la Fabra i Coats, els Ominira s’han sentit lliures per sondejar noves sonoritats i atmosferes fosques i misterioses que evoquen el trànsit a un futur incert. A un món en crisi que, no obstant, podem afrontar per mitjà de la música, un llenguatge que ens permet connectar entre nosaltres i amb la natura. Un espai de 360 graus embolcallarà el públic; i al centre d’aquest dispositiu, els músics, rodejats per quatre altaveus i dues pantalles, interactuaran en directe amb els visuals que hi projectarà la realitzadora Júlia Girós.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!