La Fabra acull xerrades científiques i un taller de la Nit Europea de la Recerca

08/09/2022 - 16:12 h

Tractaran qüestions com el trasplantament d'òrgans i els secrets moleculars de l'obesitat.

El matí i migdia de diumenge 2 d’octubre la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació serà l’escenari de dues activitats que formen part de la Nit Europea de la Recerca. A les 11 h tindrà lloc un taller sobre genètica i nutrició, i una hora més tard es donarà pas a quatre xerrades científiques d’uns vint minuts cadascuna. Les inscripcions per assistir a aquestes sessions s’obriran en els propers dies.

El taller porta per nom Desvelant els secrets moleculars de l’obesitat, i l’objectiu és que els assistents aprenguin els conceptes bàsics sobre genètica i epigenètica, així com els hàbits que poden influir en la salut i el desenvolupament de malalties cròniques, en aquest cas centrat en l’obesitat. Serà un taller participatiu i anirà a càrrec de Sofía Aguilar Lacasaña i Augusto Anguita, de l’Instituto de Salud Global de Barcelona (ISGlobal).

En quant a les xerrades científiques, el primer en intervenir serà Marcos Antonio Catalán Vega, de l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu, amb la ponència Aprèn a saber en qui pots confiar: fiabilitat de les fonts d’informació en salut a Internet. Heribert Playà Albinyana, de la UB IDIBAPS, respondrà a la pregunta Per què els meus òrgans no són per a tothom?, mentre que Filotea Crasovan Neacsu, de l’Institut de Neurociències – UBNeuro, titula la seva xerrada Mirall, mirallet, digues: quantes repeticions CAG tinc?. Finalment, Xavier Sáez Pous i Dani Gallart Escolà, de Barcelona Supercomputing Center (BSC), tractaran sobre El cor de les estrelles a la terra.

La Nit Europea de la Recerca és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea en el marc de les accions Marie Sktodowsca-Curie del programa Horizonte 2020. A Catalunya fa dos anys que s’organitza aquest esdeveniment i s’ofereixen més de 200 activitats divulgatives per a tots els públics en seus com universitats, museus, bars, biblioteques i centres cívics. El lema d’aquesta edició és “Recerca pel canvi”.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!