La Fabra, escenari de l'acció retorn del projecte 'Atles Sonor Meridiana'

19/09/2022 - 17:29 h

Tindrà lloc el 29 de setembre a les 19 h i hi haurà la participació del grup de jazz-rock Gambardella.

La cooperativa BitLab ha desenvolupat durant els darrers mesos el projecte comunitari “Atles Sonor Meridiana”. Dijous 29 de setembre la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació acollirà l’acció de retorn, i al mateix temps de cloenda, d’aquest projecte, un acte on el grup barceloní de jazz-rock Gambardella oferirà un espectacle en el qual es compartiran els enregistraments i els paisatges sonors i les imatges dels espais caracteritzats sonorament.

“Atles Sonor Meridiana” ha volgut caracteritzar i significar la identitat sonora dels espais de l’eix de la Meridiana amb l’objectiu d’entendre analíticament i científicament aquells sons que configuren les realitats acústiques dels carrers, places, parcs i altres àrees que habitem, i reflexionar sobre la seva relació amb les persones així com sobre els usos socioculturals.

BitLab ha treballat de manera conjunta amb les veïnes i els veïns per planificar l’enregistrament de les zones més representatives dels barris, dur a terme el registre sonor i les anotacions sobre les fonts sonores, i recopilar les sensacions i emocions que provoquen aquests entorns i contextos sonors a nivell psico-acústic, així com els usos culturals i socials associats a aquests espais.

Després de fer tallers de registre sonor durant aquest estiu, BitLab va conduir un taller d’identitat sonora en què els ciutadans imaginaven els barris del futur a través de l’experimentació i la creació d’utopies sonores.

El procés de patrimoniació sonora a l’eix de la Meridiana s’ha realitzat en col·laboració amb la comunitat de l’Ateneu Popular 9 Barris i l’Ateneu l’Harmonia, i també han participat tres instituts públics de la ciutat : Pablo Ruiz Picasso, La Guineueta i Flos i Calcat.

El resultat de tot aquest procés, el dia 29 a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. L’acte començarà a les 19 h. Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!