La Fabra prepara la jornada ‘Deixar la porta oberta, la institució cultural com a espai públic’

02/12/2022 - 10:37 h

S’hi podran conèixer les experiències de diversos centres culturals de referència tant nacionals com internacionals.

Dimecres 14 de desembre la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació farà una jornada d’intercanvi d’experiències entorn dels processos d’obertura d’equipaments culturals a la ciutadania. Titulada Deixar la porta oberta, la institució cultural com a espai públic, abordarà la qüestió des d’un punt de vista conceptual i pragmàtic centrat també en problemàtiques i tensions específiques. La jornada entronca amb el fet que el proper 2023 l’arquitectura de l’edifici es veurà significativament modificada per l’obertura d’un nou sistema d’accés a la planta baixa de la Fàbrica de Creació: passarà de ser un vestíbul tancat a tenir dues entrades i esdevenir una via de connexió entre diferents equipaments i zones del recinte. Al complex també s’hi reorganitzaran els usos dels espais i acollirà noves instal·lacions de l’escola de música del barri de Sant Andreu.

La jornada, que començarà a les 10 h i s’allargarà fins a les 18 h, es nodrirà dels diagnòstics de jugabilitat de la Fàbrica de Creació realitzats en col·laboració amb centres educatius del barri, de l’anàlisi de les formes d’hospitalitat fetes en el marc del programa EquiCom i de les experiències de diversos centres culturals de referència a nivell nacional i internacional, de la Xarxa de Fàbriques de Creació de Barcelona, així com alguns equipaments de proximitat de Barcelona. Entre els casos que es presentaran hi haurà el del Lincoln Center de Nova York, el de Le CentQuatre de París, la Friche la Belle de Mai de Marsella, la Tabakalera de Donostia o la Seoul Artists’ Platform de Seül.

Si formeu part d’algun projecte cultural i voleu assistir a la jornada, escriviu a fabraicoats@bcn.cat.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!