La NauEstruch porta a la Fabra diverses ‘performances’ dins del programa metropolità ARTefACTe3

08/11/2023 - 17:49 h

Els dies 9 i 10 de novembre es podran seguir els projectes performatius de Jaume Clotet, Julia Mariscal, Alba Valladares i Gerard Altaió.

Les tardes de dijous 9 i divendres 10 de novembre la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació obrirà les seves portes a LES NOU, un programa d’itinerància i exhibició dels projectes performatius produïts per les artistes en residència a la NauEstruch de Sabadell, l’espai de pràctiques performatives de L’Estruch.

LES NOU forma part d’ARTefACTe3, xarxa de programes d’exhibició d’art de performance contemporània d’escala metropolitana que opera, paral·lelament, com un laboratori de nova institucionalitat cultural, tot experimentant en la pràctica amb prototips de gestió cultural emergent, col·laborativa i democràtica. En total, en aquesta edició es mostraran els projectes d’una vintena d’artistes i col·lectius, distribuïts en dues setmanes de programació i ubicats en tres ciutats metropolitanes diferents: Sabadell, l’Hospitalet i Barcelona.

A la Fabra i Coats hi trobarem les següents propostes:

Rhythm 0.fit, d’Alba Valladares

Dijous, 9 de novembre

“En la taula hi ha setanta-dos utensilis que poden usar-se sobre mi com es vulgui. Jo soc l’objecte”. Alba Valladares és l’objecte que corre. Dipositària de la seva agència com a cos esportiu en el públic, ja sigui el seu cos en rendiment o corrent. L’artista trasllada al públic tota voluntat de decisió i acció sobre els seus músculs, és a dir, pots fer el que vulguis amb/sobre el seu cos, dins de les possibilitats materials que permet aquesta instal·lació (incloent, per descomptat, la cinta de córrer sobre la que se situa i de la qual no baixa fins a finalitzar l’acció). El seu ser errant pot passar a ser agonitzant si així s’ho proposa qui observa la seva obra. L’única premissa és no apel·lar, sota cap concepte, a la seva consciència i capacitat de decisió.

 A plom, de Gerard Altaió

Dijous, 9 de novembre

A plom és una activació física de l’acte de la lectura, una comprovació in corpore que llegir és un exercici de risc i d’alt rendiment per al qual cal un esforç tant o més extraordinari que per marcar un gol per tota l’escaire o córrer una marató.

Respirar en el plec, de Julia Mariscal

Divendres, 10 de novembre

Respirar en el plec parla de l’erosió i el fluix de moviment en l’aire i l’aigua. Explora la visió d’aquestes amb miralls i el color negre, dos elements contraris, fent servir la tècnica del collage, la qual està present en tota la seva pràctica artística. Mariscal no l’entén només com la unió i superposició de materials, sinó com un procés d’assemblatge d’elements artístics en què cada un dels components participa d’un sentit col·lectiu, però al mateix temps conserva la seva autonomia. La proposta parteix d’una relació íntima de l’artista amb la peça que porta posada. Una proposta de diàleg entre la fisicalitat dels materials, l’element emocional i la presentació narrativa a on la situa.

@its.happening, de Jaume Clotet

Divendres, 10 de novembre

@its.happening és una experiència d’entreteniment performatiu, d’improvisació i humor en un format únic. L’artista beu vi de vasos de paper mentre els dibuixa i ho comenta, creant un espectacle de stand-up còmic alternatiu. Amb cada got que es buida, transforma el vas en un trípode per al seu telèfon mòbil, capturant cada moment en una transmissió en directe a través d’Instagram Live. Aquesta peça efímera és un homenatge a l’esperit Fluxus, fusionant-lo amb la naturalesa immediata i global de les xarxes socials. El final de la performance és indeterminat, depenent del consum complet de la botella o del límit de temps d’Instagram Live.

Les sessions començaran a les 18 h, i l’entrada és lliure.

Més informació, en aquest enllaç.

A la imatge, Julia Mariscal.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!