La Nave Va presenta un projecte escènic que tracta sobre la salut mental

12/06/2023 - 16:00 h

Dirigida a l'alumnat a partir de 4t d'ESO, la proposta incorpora també una guia de recursos amb activitats artístiques, participatives i dinàmiques.

Dijous 15 de juny a les 12 h els residents La Nave Va mostraran en un assaig obert a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació La falca, una proposta teatral per a tractar la temàtica de la salut mental i el suïcidi juvenil. El projecte està format per una peça escènica de mitja hora de durada, a la que segueix un debat, també de 30 minuts, amb l’alumnat que ha presenciat l’obra, activitat que l’entitat proposa fer a l’aula. A més, també s’ha creat una guia de recursos amb activitats artístiques, participatives i dinàmiques per a seguir treballant la temàtica. El projecte ha rebut l’assessorament de NiUDA, Psicologia i Vincle, i està finançat per Kreas – Ajuntament de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Podem llegir a la sinopsi de l’obra de teatre: “Quan alguna cosa trontolla, podem posar-hi una falca i intentar seguir com si res. Però això no arregla el problema. L’Alan té catorze anys i fa temps que està incòmode. Sempre havia estat un noi exemplar, i a la seva família li costa d’entendre què li està passant. Fins que arriba a una situació límit, i tant ell com el seu entorn hauran d’aprendre a fer alguna cosa diferent per evitar que es torni a repetir”.

La proposta està pensada per a alumnat a partir de 4t d’ESO, i, després de la presentació del dia 15 —a la qual assistiran una vintena d’alumnes de de 1r de Batxillerat de L’institut Oriol Martorell—, és previst que el projecte s’iniciï el proper curs, amb la complicitat del CRP de Sant Andreu i Les Corts, i a Girona dins del programa Temporada Alta a l’aula. La dramatúrgia de La falca és d’Alejandro Santaflorentina, la direcció de David Martínez, i interpreten la peça Elisabet Aznar i Elisa Ballardin.

La Nave Va és una entitat cultural amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit del teatre com a eina d’aprenentatge i transformació social. El seu equip està format per professionals de les arts escèniques, l’educació social i la pedagogia que es dediquen a desenvolupar projectes artístics on interseccionen cultura, educació i territori.

Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!