L'artista pantea inicia a la Fabra un projecte sobre l'ecosistema del riu Besòs

19/09/2023 - 16:55 h

Ha estat seleccionada a la convocatòria d'IDENSITAT i Centro Huarte 'Estètiques Transversals / A L’AIRE' .

L’artista sonora i multidisciplinària pantea comença aquest mes de setembre una residència a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació durant la qual desenvoluparà el projecte “Airmapping“. Aquest treball vol donar suport a l’ecosistema del riu Besòs mitjançant un enfocament col·laboratiu i culturalment informat. pantea desenvoluparà la seva residència com a artista seleccionada a la convocatòria “Estètiques Transversals / A L’AIRE“, una línia de recerca i experimentació impulsada pel projecte d’art IDENSITAT —resident a la Fabra— i Centro Huarte. A la mateixa convocatòria també es va seleccionar la proposta de Natalia López La Reina, que en aquest cas farà la residència al Centro Huarte.

La trajectòria artística de pantea inclou performances, caminades, cinema, fotografia i música. Es declara apassionada del medi ambient, les plantes i els aiguamolls, i treballa amb narratives de connexió ecològica i més-que-humana. En els seus últims projectes s’ha centrat a desenvolupar una pràctica socialment compromesa explorant les possibilitats que ofereixen el so i l’escolta. Sobre “Airmapping” en diu que està inspirat en el pensament elemental, i hi tractarà l’aire “com un lloc social que fa possible la vida gràcies als components orgànics del carboni, l’hidrogen, l’oxigen i el nitrogen, a més de crear un espai per navegar pels límits del que és humà i el més-que-humà”.

La convocatòria d’IDENSITAT i Centro Huarte es va obrir el passat mes d’abril a la recerca de dos artistes que desenvolupessin dos projectes d’investigació i producció relacionats amb els contextos d’Huarte i Barcelona. Els dos projectes es porten a terme a partir del concepte de residència híbrida, per tal de treballar amb l’especificitat dels contextos mitjançant processos relacionats amb l’activació de l’espai social. La residència híbrida es fonamenta en el treball que combina la presència temporal al lloc i el treball previ i posterior, que es fa a distància.

Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!