Livemedia publica la documentació i les transmissions de Matrix Cultura 2050

09/11/2023 - 14:00 h

L'objectiu del projecte és mostrar el valor d'iniciatives artístiques, culturals i locals, en relació al manteniment cultural del paisatge des de les seves pràctiques i coneixements.

L’associació Livemedia per a les Arts i Cultures en Xarxa, que desenvolupa el seu projecte cultural com a resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, anuncia que ja és accessible en línia tota la documentació i vídeos de transmissions de Matrix Cultura 2050 a Barcelona i a Terres de l’Ebre. A partir de les tecnologies de vídeo online i altres eines TIC, l’objectiu de Matrix Cultura 2050 és mostrar el valor d’iniciatives artístiques, culturals i locals, en relació al “manteniment cultural del paisatge” des de les seves pràctiques i coneixements.

Matrix Cultura 2050 és operatiu d’ençà del 2020 a diferents comarques catalanes, i advoca per “la cultura com a matriu de sostenibilitat” amb la mirada adreçada al territori com a paisatge cultural. En el cas de Barcelona, i des de la Fabra i Coats, la iniciativa col·labora amb Seismes, Efímeres, Els dos Senyors-Explica Dansa i Amics de la Fabra i Coats.

La clau del projecte és com aquestes iniciatives poden mostrar el valor de la cultura per al desenvolupament sostenible des de les seves pràctiques i coneixements. I es fa a través d’un flux de treball que s’inicia amb una sèrie d’esdeveniments presencials i live online – incidint en formats creatius de transmissió d’entorns: paisatges culturals, urbans, rurals i naturals –, fins arribar a la creació d’un assaig audiovisual. Aquest flux de treball constitueix així un procés creatiu, formatiu, reflexiu i divulgatiu amb les entitats participants, per a visibilitzar les seves iniciatives i posicionar-les en el relat del desenvolupament i la sostenibilitat.

Trobareu tota la documentació en línia en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!