Marc Vilanova instal·la la peça monumental Phonos a L'Auditori

23/12/2022 - 10:24 h

És una escultura sonora que l'artista ha treballat a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

L’artista resident Marc Vilanova mostra aquests dies la seva escultura monumental titulada Phonos al Foyer Sala 1 Pau Casals de L’Auditori. El creador visual i sonor ha desenvolupat aquest projecte a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, i es tracta d’un monument sonor que reutilitza més de dos-cents altaveus en desús, 26 targetes de so i 104 amplificadors. Cada altaveu, en comptes de sonar, es mou lentament a freqüències infrasòniques, freqüències que es troben per sota del nostre rang auditiu. L’obra estarà a L’Auditori fins al 29 de gener.

Els treballs de Vilanova se situen en la confluència entre art, ciència i tecnologia amb un esperit d’innovació́ i gran interès en els nous mitjans. Combina la performance, la instal·lació i l’escenografia treballant especialment amb la llum i el so. Tornant a l’escultura Phonos, les coreografies de les sacsejades dels altaveus es corresponen amb composicions musicals algorítmiques en què les polirítmies dels sons residuals dels electroimants —fregaments, xerrics i batecs subtils— s’han tornat a fer un lloc en el reialme del so quan ja semblava que no hi tenien res a fer. El resultat és un nou instrument musical que resulta sorprenent.

Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!