Oberta la convocatòria del programa ‘EN RESiDÈNCiA’ per a residents de la Fabra

05/04/2024 - 16:14 h

La persona escollida desenvoluparà un procés de creació al llarg d’un curs escolar amb un grup d’alumnes d’ESO i els seus docents.

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació participarà de nou en el programa “EN RESiDÈNCiA. Artistes als instituts“, impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) i que té l’objectiu introduir processos de creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat de l’artista amb els i les estudiants.

Es per aquest motiu que obre una convocatòria dirigida a la comunitat artística de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació per tal que un/a artista desenvolupi un procés de creació durant un curs escolar (de setembre a juny) amb un grup d’alumnes alumnes d’ESO (de 12 a 16 anys) i els seus docents. El procés es farà en horari lectiu, i l’institut i el curs dels alumnes seran assignats per part de l’ICUB i el CEB.

A la convocatòria s’hi poden presentar persones que hagin realitzat, o estiguin realitzant, una residència artística en la Fàbrica durant el període comprès entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de març de 2024. Poden ser persones residents a Catalunya o de la resta de l’Estat espanyol, amb una trajectòria artística vinculada a la creació contemporània.

Criteris de selecció

-Ser creador/a i disposar d’una trajectòria significativa en l’àmbit artístic.

-Que les seves pràctiques i produccions tinguin capacitat de dialogar i establir connexions amb els i les participants.

-Que tingui capacitat d’assertivitat i empatia, i de situar-se en un context que no sigui l’habitual.

-No és imprescindible tenir experiència com a docent.

-No haver participat com a artista en cap edició anterior del programa “EN RESiDÈNCiA”, o, si s’escau, haver-hi participat abans de l’any 2019.

Característiques del projecte

-Es desenvoluparà entre els mesos de setembre de 2024 i juny de 2025, en el marc de la 16a edició d’”EN RESiDÈNCiA”.

-Constarà de dues sessions setmanals, en horari lectiu. Una sessió tindrà dues hores de durada, es farà a l’institut amb la presència de l’artista, l’alumnat (entre 15 i 20 alumnes) i el professorat assignat per l’institut. L’altra sessió serà d’una hora setmanal per part de l’alumnat i el professorat, sense la presència de l’artista resident.

-El creador o creadora es comprometrà a assistir a totes les sessions que li corresponguin i a les possibles activitats addicionals que requereixi el programa.

-L’artista resident tindrà l’acompanyament i el seguiment de l’equip de mediació del programa “EN RESiDÈNCiA”.

-En el marc del vincle entre la Fàbrica de Creació amb “EN RESiDÈNCiA”, es plantejaran activitats tant a la Fabra com a d’altres equipaments de la ciutat.

-Es farà una presentació pública de l’obra resultant a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i/o al propi institut participant.

Més informació del programa, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!