Residents de la Fabra participen al Primavera Sound 2024!

24/05/2024 - 12:01 h

Sandra Monfort i Ferran Palau, del segell Hidden Track Records, actuaran al festival, i al Primavera Pro hi participaran membres de la discogràfica Radi Solar.

El Primavera Sound, un dels grans festivals musicals que tenen lloc a Barcelona, ja és aquí! Es farà entre el 29 de maig i el 2 de juny al Parc del Fòrum i altres espais de la ciutat i, entre la llarga llista d’artistes que hi actuaran, en trobareu de vinculats a les residències de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

És el cas dels músics Sandra Monfort i Ferran Palau (a la imatge), tots dos part del catàleg del segell discogràfic Hidden Track Records, resident aquest any a la Fàbrica. Monfort presentarà el seu directe dimarts 28 de maig a Paral·lel 62, en el marc del “Primavera a la Ciutat”. Portarà a l’escenari les cançons del seu darrer àlbum, titulat La Mona, una oda a la transformació i una reivindicació de trending topics com el patriarcat, el sexe o la supervivència del folklore tradicional. En la seva música conviuen sons locals que recorden cançoners populars i bandes valencianes fins a música de ball, pop dels anys vuitanta i sintetitzadors.

Pel que fa a Ferran Palau, el seu concert serà divendres 31 de maig al Fòrum. El cantant del Baix Llobregat, que ja ha format part del cartell del Primavera Sound en anteriors edicions, tocarà peces de creació recent —acaba de publicar el disc Plora aquí—, però de segur que també sonaran les seves cançons més antigues i conegudes, com ara Cel clar, Univers o Kevin.

El projecte resident Hidden Hidden Track Records va néixer en 2017 com un segell paraigua de petits col·lectius que editaven música i impulsaven carreres artístiques de músics i bandes catalanes. Poc temps després, la discogràfica es va convertir en una plataforma que, a més d’ajudar a petits segells i artistes autoeditats, va construir un roster d’artistes pròpies, donant suport al talent local i fent l’acompanyament a aquestes artistes en tots els aspectes de la seva carrera musical.

‘Showroom’ sobre el finançament dels llançaments discogràfics

Guillem Simó i Alexis Rossell, de la discogràfica Radi Solar —també resident de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació—, explicaran la seva experiència en un showroom del Primavera Pro que es farà el 29 de maig a les 11.50 h. En concret, els dos membres del segell volen respondre a com es poden finançar els llançaments d’una discogràfica sense interessos tot mantenint el 100% de beneficis per l’artista.

Radi Solar és una discogràfica comunitària i assembleària creada per un col·lectiu d’artistes que comparteixen una mateixa visió de la música i del món. Funcionen amb un sistema de saldos que els permet autofinançar-se mantenint el 100% de beneficis per a l’artista.

Per a més informació sobre el festival, cliqueu l’enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!