Seismes, la gran festa dels residents de la Fabra

26/10/2022 - 12:40 h

La sisena edició se celebrarà dissabte 26 de novembre i hi haurà més de 30 accions artístiques.

Es podria definir com la Festa Major de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. I és que el Seismes és un gran happening do-it-yourself d’accions artístiques i propostes obertes a tot el públic, amb la participació dels i les artistes i col·lectius residents a la Fabra. La sisena edició arribarà dissabte 26 de novembre, i a més també servirà per a celebrar el 10è aniversari de la Fàbrica de Creació. Començarà a les 17.30 h i acabarà a les 22.30 h.

Aquest 2022 el Seismes portarà per títol “De Sol a Sol“, en referència a com es treballava a l’antiga fàbrica de filatures (avui convertida en espai de creació), aprofitant la llum solar que entrava pels finestrals. Més de mig centenar d’artistes han preparat propostes específiques entorn a aquest lema que vol connectar l’edifici amb les persones que el van habitar i els creadors que l’habiten actualment.

En total es duran a terme una trentena d’accions artístiques, entre música, performances, cinema, entrevistes, instal·lacions… Serviran com a homenatge al barri de Sant Andreu i a totes les persones que han passat per la Fabra i Coats, i també per a donar la benvinguda a les que vindran per a continuar la cadena de transmissió de coneixements, relacions humanes i llaços amb el territori. El projecte l’han creat els mateixos residents i col·lectius de la fàbrica, amb el disseny de llums de Cristina Calderón i Luis Silva i disseny d’espai de Neus Martínez. La mostra oberta ha comptat amb la mediació de Neus Martínez, Clara Aguilar i Ariadna Rulló, i ha estat coordinada des de The Good Good, plataforma de programació i producció comunicació de projectes culturals de música i arts contemporànies. Chuso Ordi és l’autor de la imatge gràfica, inspirada en els amplis finestrals de l’edifici.

Participaran al Seismes 2022: Ana Ayuso + Biel Llinàs + Joana Capella, Anastática + Carlota Grau + Joan Cot + Ana Rovira, Basketbeat, Bela + Neus Martínez + Laura B. Campos, Blood Quartet + Chuso Ordi, Cristina Calderón & Luis Silva, Cris Candela + Alberto Garrido, J. Dark + M. Merino, DAMP Collective, DUAE Collective, Eva Parey, Explica Dansa + Teleduca, Eric Segura – Ominira, Gigi Morralla, Heal + Mark Cunningham, La Selva, Kònic Lab, La Esclusa, Lara Martínez + Laura Paz Muñoz, Livemedia, Efímeres + Íria Llena, Luis Tabuenca + Èlia Genís, Luna Acosta, Meritxell Virgili, Ocloya Studio, Ricardo Cárdenas, Sincro, Stand Up Dance, Toni Jodar + Francesc Bravo i Jessica Moroni.

Entrada lliure.

A la imatge, un moment del Seismes 2021.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!