Tarta Relena, Los Sara Fontán i Cocanha, de gira amb '4132314'

18/05/2023 - 13:26 h

L'espectacle, Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de Música, es va preparar a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Els duets Tarta Relena, Los Sara Fontán i Cocanha unien talents l’any passat per preparar, a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, l’espectacle musical 4132314, inspirat en la sonoritat i els patrons de confecció de les antigues fàbriques tèxtils, així com en les memòries de les seves treballadores i els seus cants. L’estrenaven a la sala Paral·lel 62 el mes de juliol dins del Grec Festival de Barcelona 2022, i la proposta va tenir una gran rebuda, amb el públic dempeus i oferint una llarga ovació al final de l’espectacle. Al cap de pocs mesos, 4132314 era guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de Música. Ara, aquesta proposta que celebra el treball col·lectiu, la solidaritat, la sororitat i el cantar en la vida quotidiana, se’n va de gira.

La primera estació serà el 9 de juny a París, al Théâtre de l’Alliance Française. La vetllada es fa amb el suport de l’Institut Ramon Llull i dins del 26è Festival de l’Imaginaire. Dos dies més tard, l’11 de juny, els sis músics visitaran la localitat d’Ortès (Orthez en francès),  a la regió de Nova Aquitània. Actuaran en la jornada “La Hèsta Deu País“, organitzada per l’associació Cultura de Noste i que té entre els seus objectius fomentar la llengua occitana. Cal recordar que el duet Cocanha és originari de Tolosa de Llenguadoc i basa les seves composicions en arranjaments del repertori de música tradicional occitana. La tercera i última data, de moment, confirmada de la gira de 4132314 és la del 22 de juliol, amb un concert al santuari de Consolació, en la vila mallorquina de Sant Joan.

Les barcelonines Tarta Relena són Marta Torrella a la veu i percussió i Helena Ros a la veu i pandereta de corda; el duet galaico-català Los Sara Fontán són Sara Fontán (veu i violí elèctric) i Edi Pou (veu i percussió); i les occitanes Cocanha són Lila Fraysse i Caroline Dufau, totes dues veu i pandereta de corda.

Més informació, aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!