Tens imatges del Floquet de Neu? El resident Oscar Moya Villanueva et necessita!

06/02/2024 - 12:13 h

El projecte d'aquest artista visual té per objectiu elaborar un discurs crític sobre aspectes presents en la història de la ciutat a través de la figura del goril·la blanc.

Oscar Moya Villanueva, artista visual resident de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, fa una crida a que tothom que en tingui i ho vulgui li faci arribar fotografies fetes visitant el Zoològic de Barcelona i en que es vegi el Floquet de Neu, l’emblemàtic goril·la albí que va morir fa poc més de vint anys. El motiu d’aquesta petició: Moya està elaborant el projecte titulat Floquet de Neu: revisitar una icona de Barcelona, iniciativa amb la qual pretén elaborar un discurs crític sobre aspectes presents en la història de la ciutat a través de la figura del Floquet, “que, sense voler-ho —assenyala Moya—, va esdevenir un símbol d’aquesta”.

Tothom que hi vulgui col·laborar pot enviar les fotografies a l’adreça de correu electrònic projectefloquet@gmail.com. Aquestes formaran part de l’arxiu del projecte, “i seran material susceptible de ser intervingut, mai es mostraran explícitament”, informa l’artista.

El projecte de Moya proposa tres aproximacions que s’allunyen de la representació literal de la imatge del Floquet de Neu i que s’articulen entre el relat històric, la investigació científica i el llenguatge artístic. La pràctica artística d’Oscar Moya Villanueva vol generar relats que transcendeixen l’experiència personal per indagar en temàtiques universals i així plantejar qüestions de caràcter polític i social vinculades a la feina, les diferències de classe o la construcció de la memòria històrica.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!