Blood Quartet i Dongyang Gozupa sumen talents en un espectacle coproduït per Fàbrica de Creació

10/06/2024 - 16:40 h

'Terra ignota' es podrà veure el 19 de setembre en el marc del Mercat de Música Viva de Vic.

La primera coproducció internacional de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació arribarà aquest setembre al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). Es tracta de Terra Ignota, un espectacle de la formació coreana Dongyang Gozupa i dels residents Blood Quartet creat durant una setmana de residència a la capital sudcoreana. La proposta, que ja es va poder veure el 3 de setembre de l’any passat en la Seoul Music Week, pujarà a l’escenari de l’Auditori J. Maideu – L’Atlàntida de Vic el 19 de setembre a les 20.45 h.

Terra Ignota mostra un nou folklore imaginari que eleva les dues formacions al món de la ciència ficció i on la tradició musical del país asiàtic coreà se suma a l’exploració sonora i compositiva abstracta, al rock alternatiu i a les derives ambient, electrònica i jazz-free.

Els dos grups van estar en contacte durant mesos de manera virtual per tal de definir un marc de treball, amb la creació de pistes de composicions prèvies i la definició de conceptes, com ara el nom de l’espectacle i la línia de la coproducció.

Blood Quartet són Mark Cunningham, Lluis Rueda, Kike Bela i Pau Rodríguez. Tots ells músics amb bagatges molt diversos. La banda es va formar al 2015 i la seva música segueix el camí de la no wave en trajectòria cap al free jazz, el minimalisme primitiu, el blues retorçat, els paisatges ambientals o el rock pantanós. Uneixen la improvisació amb la transformació d’estructures, donant com a resultat viatges sonors psicotròpics, brillants i foscos.

Dongyang Gozupa és una banda que es mou entre el folklore tradicional i el rock progressiu. Es tracta d’una de les bandes coreanes amb major projecció internacional. Dohyuk Jang, percusionista d’una banda de rock que va guanyar els Premis de la Música Popular de Corea, va iniciar aquesta banda amb Eunhwa Yun, instrumentista de Yanggeum —un instrument coreà— de primer nivell. S’hi va unir el baixista Minhwi Ham, reconegut per la seva actuació creativa.

Terra Ignota és una coproducció de Seoul Music Week i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació amb el suport de l’Institut Ramon Llull i la col·laboració del BAM – La Mercè.

Més informació, aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!