Trobades de dos projectes de partenariat estratègic del programa europeu Erasmus+

30/01/2023 - 12:54 h

A la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació hi treballaran organitzacions procedents d'onze països europeus.

La setmana del 6 al 13 de febrer es portaran a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació un seguit de trobades en el marc de dos projectes de partenariat estratègic del programa europeu Erasmus+, en els quals participa Teleduca. Educació i Comunicació SCP i que s’estan desplegant entre 2020 i 2023.

Es tracta dels projectes MILES (Media and Information Literacy. Evaluation and Strategies for Community Media Training) i InMedia (Inclusion and participatory audiovisual), que coincidiran i podran generar un espai de coneixement mutu a Barcelona. Al llarg de tota la setmana hi haurà reunions de coordinació per encarar la fase final de totes dues iniciatives, una trobada conjunta de presa de contacte, i una formació de formadors/es sobre com fer servir la creació audiovisual participativa per treballar la interculturalitat i la inclusió. Aquesta acció formativa tindrà 16 participants d’Alemanya, França, Galícia, Polònia i Romania.

A la Fabra hi treballaran plegades diferents organitzacions procedents d’onze països europeus: Alemanya (OK Magdeburg), Àustria (COMMIT), Espanya (Teleduca. Educació i Comunicació SCP i Universitat de Santiago de Compostela), França (Audiovisuel Participatif), Hongria (Civil Radio), Irlanda (Near FM), Luxemburg (Radio ARA), Polònia (FilmForum), Regne Unit (Bradford Community Broadcasting), Romania (Universitat Lucian Blaga), Suècia (Radio Kärnan), i la coordinadora europea Community Media Forum Europe (CMFE).

Les dues trobades es desenvoluparan en paral·lel, amb l’objectiu d’aprofundir en la relació i l’intercanvi de metodologies entre professionals i organitzacions especialitzades en l’àmbit de l’educomunicació (media literacy) i la comunicació comunitària. InMedia incidirà en les possibilitats de l’audiovisual participatiu per abordar la interculturalitat, mentre MILES té l’objectiu d’elaborar un fulletó conjunt amb els recursos i les propostes educomunicatives del partenariat del projecte, format per set països: Àustria, Espanya, Hongria, Irlanda, Luxemburg. Regne Unit i Suècia. Les sessions de treball a la Fàbrica de Creació es combinaran amb visites a entitats locals del territori.

Dins del programa també hi ha una activitat oberta al públic. Serà dijous 9 de febrer a les 18 h a la sala d’actes del COACB (C/ Casp, 130 de Barcelona), sota el títol Media literacy comunitària a Europa. L’esdeveniment constarà de dues taules rodones per conèixer com aborden l’educomunicació la desena d’entitats europees convidades. També servirà per donar a conèixer les principals línies d’acció d’ambdós projectes. Es tracta d’un acte organitzat conjuntament pel Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC) i Teleduca. Educació i Comunicació SCP, en el qual s’espera comptar amb una bona participació d’entitats de la Plataforma d’Educació Mediàtica que impulsa el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Erasmus + és un programa de la Unió Europea per recolzar l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa. El programa es centra en la inclusió social, la transició ecològica i digital, així com el foment de la participació de les persones joves a la vida democràtica.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!