Últims dies per visitar el projecte ‘Següent Pas’ de l’entitat les LUCIS Art en Acció

31/10/2023 - 12:30 h

Fins al 5 de novembre es podrà visitar la mostra al vestíbul de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

El projecte Següent Pas té com eix principal el treball emocional al voltant de les transicions d’etapes educatives a través de la fotografia. En aquesta edició grups de 6è de primària, de 1r i 4t d’ESO de centres escolars dels barris de la Franja Besòs, Bon Pastor i Trinitat Vella han treballat les emocions que es viuen durant els canvis d’etapes escolars.

Són aquestes reflexions i emocions les que s’han plasmat en imatges fent servir tècniques fotogràfiques antigues, a més de posar especial atenció a l’emergència climàtica.

Per a què es fa servir la fotografia?

És el mitjà d’expressió idoni per tocar altres aspectes del desenvolupament de la persona i les seves habilitats com ara la consciència de si mateix, l’autogestió emocional, la tolerància a la frustració o la responsabilitat. Millorar la salut emocional dels infants i els joves, ajuda a aconseguir millors resultats acadèmics i saber transitar amb més seguretat d’una etapa a una altra.

L’objectiu del projecte Següent Pas és desenvolupar una mirada sobre la mateixa existència que pugui desenvolupar una consciència orientada cap al canvi personal i social.

A més de la fotografia s’han fet servir altres pràctiques artístiques útils a l’hora de fomentar la creativitat com ho és el teatre, el dibuix o el collage. Així mateix, s’ha establert jocs col·laboratius per afavorir el treball en equip i la confiança en un/a mateix/a per poder-se expressar dins del grup.

Aquest projecte va sorgir durant el curs 2018-2018 de la demanda específica del Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs i la Biblioteca del Bon Pastor de la ciutat de Barcelona, entitats que treballen en el diagnòstic i implementació d’estratègies pel benestar de la població juvenil dels barris de la Franja Besòs del Districte de Sant Andreu.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!