Un taller explora la potència de l'objecte artístic en els processos d'aprensió i significació del món

28/10/2022 - 18:07 h

L'organitza el tàndem Artefactum i s'adreça a agents culturals i a qualsevol persona interessada en l'art i la pedagogia.

Artefactum, tàndem artístic format per Esther Blázquez i David Pérez que transita entre les arts, la pedagogia i el pensament crític, organitza al llarg del matí de dissabte 19 de novembre un taller a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació a través dels residents La Poderosa, espai que dona suport a la creació, que acull allò emergent, i que alhora és contenidor i suport de tot allò que ja no ho és. El taller, titulat Odradek, vol explorar la potència de l’objecte artístic en els processos d’aprensió i significació del món. Entoma l’objecte artístic com a inductor d’experiències sensorials i simbòliques, connectant diverses disciplines i referents de l’art i la pedagogia per desenvolupar entorns globalitzats d’aprenentatge artístics.

En el decurs del taller es compartiran algunes pràctiques, referents i recursos desplegats per Artefactum durant la seva recerca i així reflexionar col·lectivament sobre el valor (per)formatiu de l’objecte artístic i la seva potència fenomenològica com a mediador i inductor dels aprenentatges.

El taller s’adreça a agents culturals —artistes, mestres, educadores— i, en general, a qualsevol persona interessada en l’art i la pedagogia. Les inscripcions s’han de fer a través del correu electrònic info@lapoderosa.es.

D’altra banda, La Poderosa oferirà dissabte 12 de novembre, a partir de les 11.30 h, un nou taller dins del seu cicle Kids&Dance, sessions per gaudir del cos i del ball en família. En aquesta ocasió, i amb el títol Cossos rítmics, l’impartirà Emma Villavecchia i s’hi explorarà el ritme a través del moviment i dels sentits, fent servir el propi cos com a instrument de percussió. Va dirigit a totes les edats.

Més informació, al web de La Poderosa.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!