L'Ordit: Cultura, Educació i Territori

L’Ordit, el Programa de Cultura, Educació i Territori de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, té com objectiu teixir col·laboracions amb el territori més proper i amb la ciutat, per crear xarxes i ecosistemes comunitaris d’acció i producció cultural. 

El nom del programa, l’Ordit, fa referència al conjunt de fils llargs que es mantenen en tensió en un teler per així teixir una peça de roba. En el nostre cas, l’Ordit formenta, impulsa i teixeix relacions en processos de treball entre les pràctiques socials i culturals significatives del territori, amb vinculacions amb els agents locals, i les pràctiques artístiques contemporànies.

Missió

L’Ordit articula un ecosistema sostenible de treball en relació amb el seu entorn: entitats i col.lectius del districte de Sant Andreu, la comunitat del Recinte Fabra i Coats, i escoles i instituts (amb la col.laboració del Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu), entre d’altres agents.

Com funciona

Funcionem com un espai obert que es desenvolupa i se sosté amb la implicació de persones i col·lectius que comparteixen els seus sabers. És per tant un espai de participació plural i escolta activa des d’on assajar i posar en pràctica formes de producció i participació cultural democràtiques i arrelades al territori, imbricades en l’ecosistema social i cultural de la ciutat.

Línies de treball

Processos

 • Ara art

  Projecte educatiu en aliança amb centres d’ensenyament per construir nous projectes on conflueixin el llenguatge artístic i el pedagògic.

 • Servei postal FiC

  Connexió entre les diferents formes d’habitar Fabra i Coats, a través de correspondències creuades entre veïnes/veïns i alumnes de les escoles.

 • Memòria de les cures

  Visibilitzar les cures i maneres en què se sosté la vida dels nostres barris i la seva relació amb els processos migratoris.

 • Ara art: Memòries de la infància a Sant Andreu

  Procés de recerca i creació amb l’escola La Maquinista i l’artista Cristina Calderón per treballar les memòries del territori.

 • Ara art: Fem fanzines

  Producció editorial des de l’aula com una manera de posar la mirada d’infants i joves al centre del procés d’aprenentatge, decidint de manera col·lectiva com anomenar i representar el món que els envolta

 • Ara art: Fem serigrafies

  Creació col·lectiva d'un joc de cartes que funciona com activador de la conversa entre alumnes d'una escola o institut i un artista resident.

 • Ara art: Megaclaustre
  Ara art: Megaclaustre

  Espai de trobada amb les comunitats educatives i artístiques que formen part del procés de creació i experimentació del programa educatiu.

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!