Cultura, Educació i Territori

L’Ordit, el Programa de Cultura, Educació i Territori de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, té com objectiu teixir col·laboracions amb el territori més proper i amb la ciutat, per crear xarxes i ecosistemes comunitaris d’acció i producció cultural. 

El nom del programa, l’Ordit, fa referència al conjunt de fils llargs que es mantenen en tensió en un teler per així teixir una peça de roba. En el nostre cas, l’Ordit formenta, impulsa i teixeix relacions en processos de treball entre les pràctiques socials i culturals significatives del territori, amb vinculacions amb els agents locals, i les pràctiques artístiques contemporànies.

Missió

L’Ordit articula un ecosistema sostenible de treball en relació amb el seu entorn: entitats i col.lectius del districte de Sant Andreu, la comunitat del Recinte Fabra i Coats, i escoles i instituts (amb la col.laboració del Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu), entre d’altres agents.

Com funciona

Funcionem com un espai obert que es desenvolupa i se sosté amb la implicació de persones i col·lectius que comparteixen els seus sabers. És per tant un espai de participació plural i escolta activa des d’on assajar i posar en pràctica formes de producció i participació cultural democràtiques i arrelades al territori, imbricades en l’ecosistema social i cultural de la ciutat.

Línies de treball

Processos

  • Ara art

    Projecte educatiu en aliança amb centres d’ensenyament per construir nous projectes on conflueixin el llenguatge artístic i el pedagògic.

  • Servei postal FiC

    Connexió entre les diferents formes d’habitar Fabra i Coats, a través de correspondències creuades entre veïnes/veïns i alumnes de les escoles.

  • Memòria de les cures

    Visibilitzar les cures i maneres en què se sosté la vida dels nostres barris i la seva relació amb els processos migratoris.

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!