Ara art

En l’àmbit de l’educació formal, des de la Fàbrica de Creació hem establert una aliança amb dos centres d’ensenyament de Sant Andreu, l’Institut Vapor del Fil i l’Escola La Maquinista, en el marc del programa d’innovació pedagògica “Ara Art”, impulsat des del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, adreçat a centres d’ensenyament que vulguin repensar i revisar el seu projecte educatiu i currículum escolar des del prisma de les arts.

L’aliança té una durada de tres anys (2021-2024) i permetrà que la Fàbrica de Creació i aquests centres construeixin nous projectes conjuntament, en els quals conflueixin el llenguatge artístic i el pedagògic. Se’n beneficiaran tant els alumnes que participin en les accions que es concretin com el professorat i els artistes de la Fàbrica de Creació.

Aquest procés de treball té per objectiu desenvolupar, a partir de l’experimentació i l’intercanvi de coneixements i maneres de fer pròpies de cadascun dels actors implicats en l’aliança, un programa educatiu situat i arrelat per la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

L’aliança entre l’Escola La Maquinista, l’Institut Vapor del Fil, el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu i la Fàbrica de Creació donarà lloc a processos de creació amb artistes residents de la Fàbrica de Creació, a la creació d’espais de reflexió i autoformació, així com a diverses formes de documentació dels aprenentatges generats al llarg del procés.

El programa “Ara Art” no tan sols aporta un marc facilitador, sinó que també els professionals implicats accedeixen a formació per aproximar-se, d’una banda, a la dimensió artística i, de l’altra, a la pedagogia. El Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de Sant Andreu intervé també com a mediador i assessor del projecte, contribuint a l’establiment dels vincles adients entre tots els agents implicats.

Procés Vinculat a la linia de treball: Aquí és aquí

Compartir

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!