ordit

L’Ordit. Teixint ecosistemes culturals i territoris

L’Ordit és un espai de treball situat a la Fabra i Coats des del qual es volen teixir col·laboracions amb el territori més proper i amb la ciutat per a la creació de xarxes i ecosistemes comunitaris d’acció i producció cultural.

 

 

  • Com s’articula?

L’Ordit és un espai obert que es desenvolupa i se sosté amb la implicació de persones i col·lectius que comparteixen els seus sabers; un espai de participació plural i escolta activa.

 

  •  Per què un projecte com L’Ordit?

Per assajar i posar en pràctica formes de producció i participació cultural democràtiques i arrelades als territoris, imbricades en els ecosistemes socials i culturals que els configuren.

ordit

L’Ordit és un espai de treball obert des del qual s’impulsa el desplegament de processos d’intermediació amb el context, per articular l’ecosistema d’entitats del recinte de la Fabra i Coats i per reforçar-ne la connexió amb el territori més proper i amb altres espais de la ciutat, promovent projectes que es fonamentin en la creació de xarxes d’acció i producció cultural. En suma, la seva missió és articular un ecosistema sostenible de treball en relació amb la FiC que pugui generar, en última instància, un espai plural de governança d’aquest recinte.

Des de L’Ordit es fomentaran, s’impulsaran i es teixiran relacions en processos de treball entre les pràctiques socials i culturals significatives del territori, amb vinculacions amb els agents locals, i les pràctiques artístiques contemporànies.

L’Ordit és la continuació d’un prototip assajat, en el marc del projecte «Cohabitar entre-», pel Centre d’Art de Barcelona - Fabra i Coats durant els anys 2016 i part de 2017. Actualment és un espai de treball mixt lligat a l’ecosistema de col·laboracions del recinte i s’articula al voltant de les cultures comunitàries i el dret a la ciutat.

 

La Fundició i Transductores són les entitats responsables de desenvolupar el projecte de L'Ordit. Per saber més del projecte visita el bloc de l'Ordit a ajuntament.barcelona.cat/fabraicoats/lordit