Entre el 30 de juny i el 12 de juliol, i com a part de la programació del Grec Festival de Barcelona, diferents museus de la ciutat acolliran el programa Creació i Museus. Els centres d’art es converteixen en escenaris en mans de persones residents als centres de creació artística, i aquests artistes i creadors dialoguen amb les seves propostes amb els fons artístics, històrics o etnogràfics.

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació participa en aquesta edició amb una coproducció amb el Museu Etnològic i de Cultures del Món. El muntatge, que mescla música i performance, té per nom La pell Rosetta, i l’ha creat la resident Laura Maure. Es podrà veure dissabte 2 de juliol a la Seu Montcada de l’Etnològic (c. de Montcada, 12-14), i se’n faran dos passis, a les 12 i a les 18.30 h.

La proposta és fruit d’un procés de recerca, participat per diferents col·lectius i encara en curs, de paraules en desús procedents de llengües minoritàries, com el tibetà, l'amazig, el chamacoco o el català. L’acció de Maure incorporarà la performance d'un trio ambulant de tres veus femenines, posant l'accent en la paraula i en el teixit i la indumentària que embolcalla els cossos com ho fa la cultura i la llengua. Previsiblement, una instal·lació immersiva completarà aquesta acció.

Laura Maure és cantant, compositora i està involucrada en diferents projectes culturals com ara Finmatun, el festival Acció Cultura Viva i l’associació La Causa Sonora. El seus principals projectes musicals han estat Liviana Mauretti, Le Fou i ara, AlterVeus Atzucac i Liviana.

Per a més informació sobre el programa Creació i Museus, cliqueu l’enllaç.