La cinquena edició del festival Acció Cultura Viva, en el marc de les festes de La Mercè, ha anunciat la seva programació. L’espai, que fins l’any passat era conegut com a BAM Cultura Viva, estrena enguany una nova denominació i se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de setembre a Fabra i Coats.  

El festival està organitzat de manera col·lectiva, assembleària i oberta amb entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de la ciutat per generar un context participatiu de festa major. I tot plegat recolzant-se en projectes d’economia social, acció comunitària i cultura cooperativa. De nou, la programació d’aquesta edició s’ha configurat mitjançant una convocatòria oberta que cercava artistes i projectes que posessin en valor les diversitats (d’origen, generacional, de gènere), la cultura lliure i la remescla.

El cartell definitiu del festival Acció Cultura Viva ha estat triat per la comissió de programació del festival, formada per diversos col·lectius i persones, que ha escollit els artistes del cartell definitiu a partir d’un procés d’escolta i debat de les propostes presentades, que han acabat superant el miler. Així, podrem gaudir de gairebé una vintena d’actuacions que van de l’aliatge de jazz i folk llatinoamericà de Marta Gómez a Alavedra i el seu “punketón”, el suggerent duet que conformen Clara Poch i Marçal Calvet (a la imatge), el projecte col·lectiu queer sorgit de Collserola Las Marikarmen o la hibridació de gèneres africans i jamaicans de Prince Osito, entre molts d’altres.

Més que concerts
Més enllà d’actuacions més o menys a l’ús, Acció Cultura Viva inclou altres maneres de viure la música com a experiència col·lectiva, on l’espectador no assumeix només un rol passiu: tallers,  un bingo musical, la popular fira de discogràfiques independents o un projecte d'escolta conegut com a Discofòrum, enguany organitzat pel col·lectiu Las Pibas Producen, dedicat a visibilitzar el paper de les dones en la música.

Per assistir a les activitats d’Acció Cultura Viva cal reservar entrada gratuïta al web de La Mercè a partir del dia 14 de setembre.

Acció Cultura Viva forma part de Cultura Viva, un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el suport del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum. Actualment, hi participen organitzacions com Cultura en Vivo, The Good Good, Alterevents, Llobregat Block Party, Indigestió, Quesoni, a més de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i l’Ateneu Harmonia com espais que acullen l’activitat i s’hi involucren.