La companyia d’arts escèniques Alçada Mínima, resident a Fabra i Coats des de 2015, duu des d’inicis de juliol preparant a les sales d’assaig de la Fàbrica de Creació un muntatge a partir de Fedra de Iannis Ritsos i La tenda, una obra de teatre per a públic familiar que es podrà veure al Tantarantana durant el maig de 2022.

Fedra

El poeta grec Iannis Ritsos (1909-1990) és autor d’uns monòlegs dramàtics de gran valor, que han estat introduïts a casa nostra gràcies a la traducció i selecció de Joan Casas i a la tasca de l’editorial L’Albí. Aquesta Fedra suposa la recreació d’un dels grans mites clàssics per part d’un dels poetes grecs contemporanis més importants.

En aquesta adaptació de Fedra, la companyia Alçada Mínima, a banda de text, incorpora cant líric contemporani.

La tenda

El proper 15 de setembre Alçada Mínima passarà a treballar a la Fàbrica de Creació una nova versió en català de La tenda, amb noves intèrprets. La tenda és una obra de teatre per a públic familiar, obra d'un dels autors i il·lustradors de literatura infantil més rellevants de França, Claude Ponti. És un espectacle en què l'escenografia, la música acusmàtica en directe i el vídeo en temps real envolten el públic en una aventura viva i singular.

Es tracta d’un projecte en col·laboració amb la companyia francesa La compagnie du Sarment, amb l'objectiu de desenvolupar un vincle entre la cultura francòfona i la catalana, i que dona testimoni de la projecció que té Alçada Mínima al país veí.

Està previst que La tenda s’exhibeixi en una dotzena de funcions escolars al Tantarantana el maig de 2022.