Aquesta setmana ha començat la segona edició del projecte educatiu que Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, el SAT! Sant Andreu Teatre i l’Institut Doctor Puigvert van iniciar el curs passat. Mitjançant aquesta iniciativa, alumnes de segon de batxillerat d’Arts Escèniques de l’institut andreuenc treballaran de forma col·lectiva per crear una producció teatral.

El projecte s’allargarà fins al mes de maig i compta amb l’acompanyament de l’actor i docent Alberto Díaz. De la seva mà, els i les estudiants viuran tots els aspectes que intervenen en el procés d’una producció escènica: des de la dramatúrgia a la interpretació, passant pel disseny d’espai escènic, el vestuari, l’espai musical, el grafisme o la il·luminació. Amb aquesta formació, que porta per títol Mètodes teatrals de creació col·lectiva, podran comprovar aquest ampli ventall d’opcions que existeixen dins el sector de les arts escèniques mentre viuen una experiència teòrica i pràctica del seu camp d’especialització.

Els alumnes es trobaran setmanalment a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació per desenvolupar el treball, que es presentarà en públic al mes de maig a l’escenari del SAT! L’èxit de l’edició de l’any passat es pot comprovar en el fet que els alumnes que ara comencen a treballar van ser espectadors d’In-somnis, la creació dels seus companys, i esperaven amb moltes ganes poder començar el taller.