Fabra i Coats: Fàbrica de Creació posa en marxa un nou programa de formació, ideat per Anastàtica (residents al centre) i gestionat per la mateixa Fàbrica. Es tracta d'un programa gratuït, destinat a artistes i agents culturals de qualsevol disciplina, amb particular atenció a les arts escèniques, que té com a objectiu facilitar eines i coneixements bàsics per dur a terme tot el procés de creació artística, passant pels quatre estadis: recerca, producció, exhibició i distribució. Cal inscriure's omplint aquest FORMULARI D'INSCRIPCIÓ ​

Amb aquesta proposta formativa, es vol facilitar als artistes els mapes de funcionament, els circuits i els punts clau necessaris per situar-se quan estan intentant obrir-se camí en l’àmbit de la creació. Ho volem fer des d’una labor pedagògica, realista i facilitadora.

La formació s’inicia el proper 20 de juliol i consta de diverses sessions, algunes d’elles amb doble data.

Programa 2021

20 DE JULIOL / 2 DE NOVEMBRE
ESTRUCTURA D’UN PROJECTE DE PRODUCCIÓ

Presentació de les fases que cal transitar per engegar un projecte de producció en arts escèniques (dansa, circ i teatre). Com funciona, què necessiteu i d’on heu de partir quan tingueu un projecte. La sessió es repeteix ambdues dates.

27 DE JULIOL / 16 DE NOVEMBRE
CONFECCIÓ D’UN PRESSUPOST DE PRODUCCIÓ I EXHIBICIÓ

Com es planteja el valor d’un projecte cultural. La bíblia, el document que guiarà tot el procés. Com valorar totes les partides a tenir en compte: despeses i previsió d’ingressos; equilibri entre les partides; balanç d’entrades i sortides. La sessió es repeteix ambdues dates.

14 DE SETEMBRE
BECA OSIC DE RECERCA I INNOVACIÓ

Presentació d’aquesta convocatòria de beques de la Generalitat de Catalunya, adreçades a persones que desenvolupin la seva activitat en els àmbits de les arts visuals, dels nous sectors creatius, les arts escèniques, la música i el pensament. Com hem de plantejar la proposta? Quins són els criteris de valoració?

28 DE SETEMBRE
CONVOCATÒRIES DE RESIDÈNCIES PER A LA INVESTIGACIÓ I LA CREACIÓ

Per aixecar una producció calen assajos, espais, tècnica, temps... Com accedim a un centre de residència i què suposa? Quins tipus de residència hi ha? Quins centres trobem? En aquesta sessió obtindreu un mapa de les diferents convocatòries, calendari i tipologies.

5 D’OCTUBRE
DISTRIBUCIÓ: LA PROJECCIÓ D’UNA PRODUCCIÓ

Cap a on puc anar amb la meva producció? En aquesta sessió plantejarem una manera més orgànica per apropar-nos a la distribució i obtindrem una primera idea dels circuits existents i el seu funcionament.

19 D’OCTUBRE / 30 DE NOVEMBRE
CIRCUIT DE PREMIS, CERTAMENS, FESTIVALS I AJUTS A LA MOBILITAT

Mapa i calendari de convocatòries a nivell local, nacional i europeu; xarxes i catàlegs per a programadors (Districte Cultural, programa.cat, Danza a escena, Excenario, Platea... ); recursos per a la mobilitat (Institut Ramon Llull, Ajuts Programa PICE mobilitat).

14 DE DESEMBRE
PATROCINIS PRIVATS

Com accedir-hi. El mecenatge. Estudi de models de convocatòries: Art for Change, Funcació La Caixa, i el Premi Lluís Carulla.

La inscripció es pot fer a la totalitat de les sessions o a les que es desitgi. Són gratuïtes i es faran via Zoom de 12h a 14h, totes les dates corresponen a dimarts.
>>>FORMULARI D’INSCRIPCIÓ<<<
 

Anastàtica són la Muntsa Roca i la Rita Stivala, que decideixen unir-se per promoure altres maneres d'entendre la gestió i la producció cultural. És un projecte d'acompanyament artístic des de l’òptica de suport mutu, economia de recursos, ecologia feminista i activisme cultural. Posa èmfasi en la proximitat real amb les artistes que s'acompanyen i en la proximitat a les seves realitats i conjuntures econòmiques i socials. Actualment acompanyen i col·laboren amb Siberia-Paloma Muñoz, Explica Dansa, Group LaBolsa, Silvia Batet, Elena Lalucat, Elena Zanzu, Métrica Barbara, La Quebrá, Anna Rubirola i laSADCUM.