Ahir 9 de novembre es va realitzar a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació l’acte de benvinguda a les 68 noves residències que s’incorporen, fruit de la convocatòria de residències artístiques i d’iniciatives culturals per al període 2021-2022. L’acte va comptar amb la presència de representants d’alguns dels projectes associats.

La Comissió de selecció ha admès un total de 65 projectes, d’entre les 240 sol·licituds rebudes a la convocatòria. A ells cal sumar-ne tres que romanen en reserva, és a dir, acceptats i condicionats a la disponibilitat d’espai en el cas que hi hagi alguna renúncia.

La Fàbrica de Creació va obrir aquesta convocatòria el passat mes de juliol amb l’objecte de donar suport al desenvolupament de projectes tant d’iniciatives culturals com artístics, a través de la cessió gratuïta d’espais de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, amb una durada mínima d’un mes i màxima d’un any. Les residències estan adreçades a artistes i agents culturals de qualsevol disciplina (arts visuals i plàstiques, arts escèniques i arts en viu, música i art sonor, cinema i audiovisual, transmèdia, literatura, entre d’altres), ja siguin persones individuals o associacions, cooperatives o similars. Entre els requisits, se’ls demana que tinguin un projecte i estiguin disposats a mostrar el seu procés de treball i connectar-lo amb el context de la Fabra i Coats.

Foto d'Eva Parey