Torna el FabraEstiu, una cita en la qual entitats, serveis i projectes del recinte de la Fabra i Coats ofereixen poder gaudir a infants i joves d'una programació diversa, amb tallers, jocs i altres activitats.

Aquest 2022, el FabraEstiu engegarà motors la tarda del 30 de juny amb una taller organitzat per Basket Beat, projecte resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Des de Basket Beat es promou el pensament crític i la trobada amb l'altre, i també s'interpel·la als professionals i institucions amb qui contacta el projecte. El taller també es farà els dijous 7, 14 i 21 de juliol.

La companyia resident a la Fabra Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant faran la tarda del 7 de juliol, a partir de les 18.30 h, la seva cercavila-espectacle El Perro Cantautor, de Hambriento a Emperador. Es tracta d'una proposta de teatre de carrer en format de comèdia musical en què nou músics, actors i actrius descriuen un viatge de tres personatges des de la misèria fins a l'èxit empresarial.

El dia següent, Parking Shakespeare, també resident a la Fàbrica de Creació, presentarà el muntatge Nit de Reis, una nova versió del text del dramaturg anglès amb adaptació i direcció de Marta AranNit de Reis és una comèdia d'embòlics amorosos, on es plantegen diferents formes d'estimar i diferents maneres d'entendre la identitat i els rols de gènere. Les obres de Parking Shakespeare recauen en la paraula i les interpretacions de les actrius i actors de la companyia, tornant a l'essència del teatre popular de Shakespeare però amb una revisió i actualització per fer-les més properes al públic dels nostres dies.

Altres propostes del FabraEstiu 2022 seran diferents tallers a càrrec de la Fundació ecologia Emocional (dies 6, 8, 14 i 22 de juliol), un taller de Can Fontanet - Centre d'Interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu (13 i 21 de juliol) i un d’ASEM Catalunya (15 de juliol). A més, els patis de l’escola Can Fabra seran oberts fins al 31 de juliol de 17.30 a 20.30 h i a l’agost d’11 a 14 h.