El 16 de desembre a les 20h, Juan J. Ochoa, músic i resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, presenta a la Fàbrica l’espectacle ‘Electro Prepared Piano’, fruit del seu treball al nostre centre. L’artista farà un repàs de la seva trajectòria i presentarà el seu nou treball discogràfic Without Orpheus amb temes inèdits que barregen piano preparat i electrònica.

Piano preparat i música electrònica

Juan J. Ochoa és una de les figures més reconegudes en l’àmbit nacional i internacional en la tècnica del piano preparat. L’artista modifica el so natural del piano col·locant i manipulant tota mena d’objectes al seu interior (feltres, blu tak, cargols, gomes, pilotes, monedes, imants, arcs de violí, cadenes, entre d’altres) amb un resultat sonor més propi de la corda o percussió. Les seves composicions fusionen tradició amb avantguarda i creen ponts entre la música clàssica, la contemporània, l’art sonor i la música electrònica.

Música, cine i arts escèniques

Ochoa ja ha distribuït dos treballs discogràfics utilitzant la tècnica del piano preparat, Longing for Breath i In Progress, aquest últim llançat aquest 2020 en una plataforma digital i videoclips que es poden visualitzar al seu canal de Youtube

El músic també col·labora habitualment amb projectes cinematogràfics i d’arts escèniques.  Ha treballat per a companyies nacionals com Bambalina Teatre, Dana Raz Dance Company o Inquiquinante Danza, i internacionals com English National Ballet, DV8 o Rambert Dance Company. 

Així mateix, ha estat finalista a la International Film Music Competition de Zurich l’any 2018 per la banda sonora de Happiness, de Steve Cutts; i va rebre la menció especial en el festival Short Waves de Polònia pel curtmetratge Evocation que ell mateix dirigeix i protagonitza.

‘Electro Prepared Piano’: The sound of tomorrow

El concert ‘Electro Prepared Piano’ s’emmarca dins del projecte de crowdfunding #CanalFIC! en col·laboració amb la Fundació Goteo. Aquesta iniciativa facilita el finançament de projectes per a residents actuals de la Fàbrica de Creació. La proposta combina el finançament col·lectiu a través de la plataforma Goteo amb el suport institucional de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). 

En el cas d’Ochoa, la finalitat de la campanya ha estat aconseguir els materials necessaris per poder fusionar el piano preparat amb l’electrònica en un taller sonor de la Fabra i Coats. El concert que se celebra a la Fàbrica és la culminació i celebració de l’èxit assolit per la campanya de crowdfunding. Serà la primera de les Raves de Música Electrònica amb Piano Preparat en escenaris oberts que Ochoa oferirà en els propers anys.

Si vols assistir al concert és imprescindible que reservis la teva entrada en aquest formulari. L’aforament és limitat.