Fins a tres espectacles que es podran veure en l'edició d'aquest estiu del Grec Festival de Barcelona s'han preparat a les sales de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Els duets Los Sara Fontan, Tarta Relena i Cocanha compartiran per primera vegada escenari el 8 de juliol i ho faran a l'Av. Paral·lel, 62 (fins ara Sala Barts). Presentaran un proposta de nova creació, titulada 4132314, que parteix de patrons numèrics de fabricació tèxtil com el que dona nom al muntatge, antics cants de treball, sons mecànics i narracions basades en testimonis sobre la vida a les fàbriques. Fa uns mesos entràvem en un dels primers assaigs a la Fàbrica i ja vàrem poder comprovar la màgia que desprenia la conjunció d'aquestes tres formacions que es troben en un moment molt dolç. Veu i ritme són els protagonistes d'una posada en escena senzilla però capaç de crear un teixit sonor complex, enèrgic i delicat. 

La companyia Atresbandes farà tres funcions d'Aspecte global d'una qüestió el Teatre Lliure de Montjuïc, els dies 10, 11 i 12 de juliolMònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo han creat una obra que transcorre el 24 de març de 2015, jornada en la que es va estavellar el vol 9525 de la companyia Germanwings. L'acció avança a mesura que també passen les hores, i la tragèdia, real però extraordinària, passa a conviure amb la quotidianitat de les vides fictícies dels protagonistes de l'obra. L'alumnat de Batxillerat Artístic de l'Institut Martí Pous, ubicat al mateix recinte de la Fabra i Coats, va tenir el privilegi, fa poques setmanes, de poder assistir a un assaig obert per a ells. Atresbandes, fundada el 2011, indaga en diferents disciplines i experimenta en les seves formes per crear peces escèniques de diferents formats i temàtiques.

I la resident Laura Maure portarà el 2 de juliol el muntatge La pell Rosetta a la Seu Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món, en el marc del programa del Grec Creació i Museus. La proposta mescla música i performance i és fruit d'un procés de recerca de paraules en desús procedents de llengües minoritàries, com el tibetà, l'amazig, el chamacoco o el català. Laura Maure és cantant, compositora i està involucrada en diferents projectes culturals.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

Atresbandes, Laura Maure