El Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant, resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, serà un dels participants del FabraEstiu que aquest juliol té lloc al recinte de la Fabra i Coats. La companyia farà el seu cercavila-espectacle El Perro Cantautor, de Hambriento a Emperador dijous 7 de juliol a les 18.30 h. L'entrada és lliure.

Es tracta d'una proposta escènica de teatre de carrer en format de comèdia musical sobre rodes i en deu sainets. L'espectacle és una faula per a nou músics i actors/actrius que descriu el viatge de tres personatges des de la misèria fins a l'èxit empresarial. 

El text vol ser una paràbola al voltant de la idea de l'individualisme liberal, imperant en el model econòmic que regeix la nostra societat. Per a dur a terme la itinerància de l'obra, un carro escènic és arrossegat pels mateixos intèrprets i és el centre de la representació.

La peça es planteja com un exercici d'ocupació de l'espai públic. Aquesta ocupació es realitza amb l'objectiu de donar una finalitat cultural a un espai al que no es prescriu aquest fi, i així, mitjançant el format de l'obra de carrer ambulant, reivindicar la democratització de la cultura.

Sinopsi

En època de les Croades, un gos malviu en la més profunda misèria en una posada de camí ral, maleint la gana que li fan passar, i malaguanyant els seus dies netejant la merda que van deixant els pelegrins al seu pas. 

Tanmateix, el gos professa en la intimitat una passió: escriu cançons, i amb molt de talent. Venut a un Duc que va camí de Terra Santa, el nostre gos haurà d’aprendre a sobreviure gràcies a la seva vocació, i descobrirà que l’estirp no pot res contra el talent. Portant l’estendard de tots els miserables que fugen dels seus pobles podrits al fons d’Europa, el seu nom, Perro, estarà per bé o per mal en boca de tothom. Quan el seu talent sigui reconegut tant en tota la Cristiandat com en tot l’Islam, el gos serà coronat Emperador de Jerusalem, sota els acords finals de la gloriosa epopeia que ell mateix haurà escrit. Una epopeia en forma de comèdia musical sobre la misèria i l’arribisme.

Fitxa artística

Direcció i dramatúrgia: Quim Carandell i Lluc Valverde
Direcció d'espai: Lluc Valverde
Direcció musical: Quim Carandell
Ajudantia de direcció: Laura Roig
Disseny de moviment: Alba Sáez
Concepció i disseny de vestuari: Lluc Valverde i Marian Vélez
Concepció i disseny d'escenografia: Paloma Lambert, Lluc Valverde
Intèrprets: Gabriel Bosch, Quim Carandell, Arnau Cintas, Roger Cassola, Andreu Galofré, Louise Good, Pol Ramis, Laura Roig, Lluc Valverde
Assessorament de so: Pau Esteve
Producció executiva: Désirée Gómez
Comunicació i xarxes socials: Paola Amghar
Fotografia: Désirée Gómez
Vídeo: Lluís Bullón i Lúa López
Guitarra: Gabriel Bosc, Quim Carandell, Arnau Cintas i Andreu Galofré
Clarinet: Lluc Valverde
Saxo: Pol Ramis
Percussions: Roger Cassola.