Fabra i Coats: Fàbrica de Creació acollirà els propers 17 i 18 de desembre les jornades d’educació i cultura visual titulades Somien les imatges amb arxius? L’esdeveniment està organitzat per Drac Màgic, cooperativa dedicada a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual, i suposa la culminació dels actes de celebració del 50è aniversari de l’entitat. Professionals de l’educació i el cinema s’aplegaran en un seguit de taules rodones i performances per abordar les relacions entre la tradició audiovisual i el context actual d’omnipresència de pantalles.

La programació s’enceta el divendres 17 amb una sessió de treball, tancada al públic, amb entitats que treballen en les interseccions entre cinema i educació. Per la tarda, la taula inaugural se centrarà en els reptes educatius dels arxius cinematogràfics i com abordar-los des de les filmoteques. Tot seguit, una performance de collage audiovisual a càrrec del col·lectiu Dostopos, completarà la primera jornada. L’endemà, dissabte 18, quatre taules rodones conformen el menú. La primera d’elles abordarà el paper del llegat visual en l’educació; la segona, la importància de la feina dels arxius i la direcció que haurien de prendre. Per la tarda, primer es tractarà la ubiqüitat de les pantalles i l’arxiu incessant d’imatges que generen; posteriorment, la manera de potenciar les apropiacions creatives dels arxius en l’educació i la importància de l’arxiu en la pràctica creativa. La proposta s’arrodonirà l'endemà, dia 19, amb la projecció a la Filmoteca de Catalunya del film Lettre d’un cinéaste à sa fille.

La inscripció a les jornades és gratuïta i restarà oberta fins al 14 de desembre de 2021 o fins a completar aforament. Cal formalitzar-la en aquest enllaç.

Des de 1971, any de la seva constitució, Drac Màgic ha fet arribar l’audiovisual als àmbits educatiu, social i cultural per mitjà de projectes innovadors que entenen la cultura cinematogràfica com a eina de coneixement, crítica i reflexió. Trobareu més informació, tant de l’entitat com d’aquestes jornades, al seu web.