El Trio Da Kali assajarà a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació el concert que oferirà al Grec el proper 1 de juliol. Durant la seva residència artística, el Trio Da Kali treballarà amb músics locals i protagonitzarà una sèrie d’activitats a la pròpia Fàbrica, obertes al públic general i a les quals ja us podeu inscriure. Tot plegat, sota la direcció de Lucy Durán, etnomusicóloga, directora del programa de la BBC3 World Routes i experta en projectes que involucren músics tradicionals de tot el món, en el que ella anomena "reimaginació col·laborativa de patrimonis musicals". 

El Trio Da Kali és un grup de griots, músics i narradors d’històries del sud de Mali. La proposta que duran a la ciutat es basa en la tradició popular de l’oest d’Àfrica i el resultat és una mostra de la millor música mandinga hibridada amb el talent autòcton. Una ocasió inèdita i única.

Els assistents a les activitats obtindran un descompte del 50% pel concert del Trio Da Kali al Teatre Grec, que tindrà lloc el proper 1 de juliol a les 22h.

Les tres activitats obertes al públic que acollirem són les següents:

- Tegere Tulon: Jocs de palmes, balls, cors i rotllanes.

Impartit per Hawa Kassé Mady Diabaté i Lucy Durán

Taller familiar per a tots els públics i edats. Jocs de palmes, balls, cors i rotllanes.

Aquest taller ens introdueix en el vast repertori de la tradició Griot de el sud-oest de Mali a través del joc i les músiques d'esbarjo de domini exclusiu de nenes i dones i font de moltes cançons populars de país. Ensenyar als assistents a tocar les palmes i cantar a la rotllana, es converteix en un divertiment genuí que amaga, darrera de la seva aparent senzillesa, una complexa i exigent activitat artística de motricitat i coordinació rítmica i melòdica. En col·laboració amb l'Altre Festival.

Diumenge 27 de juny
19h
Durada aproximada: 1h30
 

- Assaig obert del Trio Da Kali

Impartit pel Trio Da Kali i Lucy Durán, i dirigit a alumnes de música, professors i músics de la ciutat.

Es treballarà a partir de dues peces compostes per membres del Trio, basats en les seves tradicions, i que van ser encarregades per Kronos Quartet per al seu projecte 50 For The Future, amb l’objectiu d'augmentar el repertori de música per a quartet de corda, incloent altres tradicions del món i amb la col·laboració directa dels propis músics. Aprofitant aquest recurs, una vintena de músics de quatre escoles de música de Barcelona ​assajaran aquestes dues partitures amb els autors originals. Obert també a públic oient fins a completar aforament.

Dilluns 28 de juny
13h
Durada aproximada: 1h
 

- Conferència a càrrec de Lucy Durán: Reimaginació Col·laborativa de Patrimonis Musicals

Per primera vegada a Barcelona, ​​Lucy Durán ens explicarà els seus secrets a l'hora de produir, i què hi ha després de l'èxit d’alguns dels discos essencials de la música africana de les últimes dècades. No tots els blancs occidentals produeixen igual. També ens donarà la seva visió actual de l’anomenada World Music, després de ser-ne jutge i part des dels seus inicis, des del programa de la BBC Radio 3 World Routes com a directora i presentadora.

Dimarts 29 de juny
20h
Durada aproximada: 1h30

PER PARTICIPAR A LES ACTIVITATS ESMENTADES CAL EMPLENAR AQUEST FORMULARI