La companyia resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació Atresbandes farà tres sessions del seu muntatge Aspecte global d'una qüestió en el Grec Festival de Barcelona d'aquest mes de juliol. En concret, la companyia actuarà al Teatre Lliure de Montjuïc els dies 10, 11 i 12, sempre a les 21 h. Les entrades, al preu de 22 €, es poden comprar anticipadament.

Com s’estructura la relació entre grans esdeveniments i fets més petits i aparentment intranscendents? És la gran pregunta que es fa aquesta proposta. Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo han creat una obra que transcorre el 24 de març de 2015, jornada en la que es va estavellar el vol 9525 de la companyia Germanwings. L'acció avança a mesura que també passen les hores, i la tragèdia, real però extraordinària, passa a conviure amb la quotidianitat de les vides fictícies dels protagonistes de l'obra. Es convida els espectadors i espectadores a aplicar el que anomenen “la paciència del voyeur” per tal de mirar-se des de la butaca un seguit de situacions quotidianes superposades que acabaran revelant el diàleg amb un gran esdeveniment. S’aconsegueix així que el públic projecti una mirada nova, una mirada esteticopolítica sobre el món, descobrint que els esdeveniments i situacions no hi són ni es produeixen perquè sí, sinó que constitueixen material per reflexionar sobre una realitat que cal tornar a aprendre.

La companyia

Atresbandes va néixer l'any 2011 i des dels seus inicis aposta per un teatre que indaga en diferents disciplines i que experimenta en les seves formes per crear peces escèniques de diferents formats i temàtiques. El motor creatiu de la companyia es transforma en cada nou projecte, sent l’intèrpret i la seva capacitat creativa una constant en tots ells. 

Fitxa artística

Creació: Atresbandes (Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo).
Assessorament en dramatúrgia: Albert Boronat i Pau Masaló. 
Interpretació: Mònica Almirall, Miquel Segovia, Albert Pérez Hidalgo, Mariona Naudín i Nicolás Carbajal.
Disseny de la il·luminació: Ana Rovira.
Espai escènic: Pau Masaló Llorà. 
Espai sonor: Sammy Metcalfe i Miquel Segovia. 
Vestuari: Adriana Parra. 
Producció: Imma Bové i Atresbandes. 
Alumne en pràctiques: David Borotau.

Més informació i entrades, aquí.