Per primera vegada pujaran junts a l'escenari les barcelonines Tarta Relena, el duet galaicocatalà Los Sara Fontán i les occitanes Cocanha, i ho faran per presentar un espectacle que han estat preparant a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Té per títol 4132314, i està inspirat en la sonoritat i els patrons de confecció de les antigues fàbriques tèxtils, així com en les memòries de les seves treballadores i els seus cants. És una celebració del treball col·lectiu, la solidaritat i la sororitat que podreu veure a l'Av. Paral·lel, 62 (antiga Sala Barts) divendres 8 de juliol a les 20.30 h. Forma part de la programació del Grec Festival de Barcelona.

Veu i ritme són protagonistes d'un muntatge que parteix d'unitats simples però que, sumades, componen un teixit sonor complex, enèrgic i delicat. "Reinterpretar els cants de treball de les dones del tèxtil neix del desig de mantenir el fil de la memòria d'una cultura popular rica i poc reconeguda. Traduir els patrons numèrics de fabricació tèxtil en composicions musicals neix del desig de trobar la memòria del fil: el codi intern que marca el ritme —repetitiu i precís— del treball col·lectiu", s'explica a la sinopsi de l'espectacle.

El duet Tarta Relena, format per Marta Torrella i Helena Ros, ha sacsejat l'univers folk amb una reinterpretació acurada i contemporània del cant mediterrani. Cocanha, amb Caroline Dufau i Lila Fraysse, és al capdavant d'un moviment de recuperació de la cultura occitana, que actualitza amb visió de present i perspectiva feminista. I Los Sara Fontán (Sara Fontán i Edi Pou) porten un instrument clàssic com el violí a nivells d'experimentació inèdits, explorant tota mena d'estils i emprant-lo en peces de poesia, dansa, instal·lacions museístiques o bandes sonores.

Més informació i entrades, aquí.