Des de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, en col·laboració amb Barcelona Activa, es vol donar suport a la formació del sector cultural. És per això que proposem un itinerari formatiu i d'acompanyament dirigit a iniciatives culturals i artístiques dissenyat a partir d’una exploració de les necessitats dels projectes en residència.

Seran cinc formacions a partir del primer dia de juny pensades per cursar-se seguint un itinerari, tot i que cadascuna d'elles és independent. Es combina el format presencial i el virtual, i la iniciativa s'adreça tant a projectes en fase inicial com a d'altres que estiguin més consolidats però vulguin enfortir les àrees de gestió, l’estratègia de finançament i la comunicació. 

Aquestes són les sessions previstes:

  • Claus per emprendre (1 i 8/06, de 15h a 17h, presencial - FiC): Es definirà què representa emprendre com a procés. Revisarem les competències bàsiques per emprendre, i les fórmules jurídiques més adients.
  • Eines bàsiques de gestió econòmica (13/06, de 15h a 17h, Virtual): Es treballarà el funcionament del pressupost com a eina de seguiment, la caixa i la tresoreria, donant a conèixer els tipus d’ingressos i despeses, i s'aprendrà a fixar el preu del servei o de la producció artística i calcular els tipus de costos.
  • Estratègies per a un bon pla de captació de fons (20/06, de 15h a 17:30h, Virtual): S'analitzaran les necessitats pròpies de finançament, es donaran a conèixer diferents tipologies de finançament, i es treballaran eines per la recerca activa de finançament.
  • Comercialització ètica (22/06, de 15h a 17h, Virtual): S’analitzaran el perfil i les aptituds comercials. A més, es presentaran models de comercialització i el procés de la venda ètica.
  • Com comuniquem el nostre projecte? (27 i 30/06, de 15h a 17h, presencial - FiC): Treballarem aspectes clau de la comunicació, millorarem la nostra estratègia de difusió i coneixerem bones pràctiques d’entitats com la nostra.

Pel que fa als acompanyaments, a partir de juny es posarà a disposició una borsa d’hores per a assessorament d'entre 5 i 10 hores en àrees com ara regulació de l’activitat, model de negoci, estratègia i viabilitat econòmica, organització interna, entre d’altres.

Qualsevol dubte el podeu consultar escrivint un correu a assessoramentsectors@barcelonactiva.cat.