Els dies 10 i 11 de juny Kònic thtr portarà al Mercat de les Flors la seva nova creació escènica, Intel·ligències múltiples In_Exo Corpòries, una proposta amb format no convencional i que posa en relació dansa, ciència, tecnologia i societat. Hem pogut seguir a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació un dels darrers assaigs de l'espectacle d'aquesta companyia resident dirigida per Rosa Sánchez, també autora de la dramatúrgia i de la coreografia d'aquesta nova proposta.

Intel·ligències múltiples In_Exo Corpòries és ple d'imatges impactants. Dos cossos jeuen a terra a costat i costat de l'escenari i, amb moviments espàsmics, es van acostant a poc a poc l'un a l'altre. En unes pantalles hi podem veure projeccions realitzades en directe a través d'un microscopi, mentre que la música composta per Alain Baumann i els jocs de llums embolcallen i donen més contundència i dramatisme a l'acció. Passats uns minuts, i en una de les escenes més xocants, les dues protagonistes llueixen màscares il·luminades i que pengen del sostre, continuen els seus moviments incerts i apareixen nous personatges a escena. L'espectador sembla transportat a una pel·lícula de ciència ficció o a un món apocalíptic. Com ens explica Rosa Sánchez, al llarg de l'hora que dura el muntatge es fa un recorregut "des d’una introspecció microscòpica a l’interior del cos humà, de les cèl·lules i altres entitats que poblen el seu interior, fins a una vista externa que ens mostra el cos immers en el paisatge". 

La proposta integra un sistema sonor i visual interactiu en 3D, i fins i tot s'ha creat un videojoc expressament. Intel·ligències múltiples In_Exo Corpòries tracta "sobre la relació de l'humà amb el no humà  i pretén reflexionar sobre la jerarquia que l’espècie humana imposa sobre les altres espècies". També explora "la relació d'interespècies a escala micro i macro, el lloc on s’estructuren les jerarquies entre organismes vius i dinàmics, dins i fora del nostre cos".

Actuen en l'espectacle Raquel Gualtero, Maria Ganzaráin, Mila Ercoli, Rosa Sánchez, Alain Baumann.

Kònic thtr és una plataforma artística dedicada a la creació contemporània, a la frontera entre l’art, la ciència i les noves tecnologies. Desenvolupa projectes artístics que s’inspiren en les formes de representar i entendre el cos a la nostra societat altament tecnològica, utilitzant els llenguatges de la coreografia i la digi-dramatúrgia.

Per a més informació i entrades, cliqueu l'enllaç.

Konic, Konic