La companyia escènica Ponten Pie, en residència a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, signa l’espectacle Ombrana, que donarà pas a l’Encesa dels Llums de Nadal de Barcelona. Serà el proper 24 de novembre a les sis de la tarda, a Plaça Catalunya. S’ha presentat avui 17 de novembre en la roda de premsa, a la mateixa Fàbrica de Creació, que detallava l’Encesa dels Llums de la ciutat.

Amb direcció de Sergi Ots, Ponten Pie proposa un muntatge on predominen elements de circ i música en directe. Vol ser una celebració de la ciutat, un homenatge als seus llums i a les persones i col·lectius que l’integren. Així, fa referència a la llum física, però també a la llum metafòrica, a allò que irradia Barcelona i la seva ciutadania.

Un muntatge de gran format, al centre de Plaça Catalunya
Ombrana, on participen 26 artistes a escena, ocuparà la part central de Plaça Catalunya, que podrà acollir més de mil persones de públic, sense reserva prèvia. És un espectacle de carrer de to oníric, amb forta càrrega simbòlica i evocativa i està pensat per a tots els públics. En ell, acompanyarem la protagonista, una nena que acaba d’arribar a la ciutat, en la descoberta de Barcelona i les seves llums. A les 18:30h, des de l’escenari, es donarà pas a l’encesa de la il·luminació de Nadal de la plaça i, alhora, de tota la ciutat.

Ponten Pie neix el 2009 de la mà de Sergi Ots i d’ençà han creat  múltiples projectes d’arts de carrer de gran format i muntatges propis que els han permès girar per Europa i Àsia. Han participat en festivals internacionals com Fira Tàrrega, el portuguès FITEI (Festival Internacional de Teatre d’Expressió Ibèrica) o Festival MOMIX a França, entre d’altres. A la ciutat, participen en actes populars com la Cavalcada de Reis des de 2015 o La Mercè, entre d’altres.

Carrers il·luminats fins al dia de Reis
Els llums s'exhibiran als carrers fins al 6 de gener. La Nit de Cap d'Any i la Nit de Reis es mantindran encesos fins a les dues de la matinada. L'Estudi Antoni Arola signa la nova il·luminació de Plaça Catalunya, de la Gran Via i del carrer Aragó. La proposta té la voluntat de convertir-se en una nova icona de la ciutat, tot remarcant el valor d'aquestes vies públiques com a centre neuràlgic i reforçant la imatge de Barcelona com a ciutat del disseny. 

 

, ,