Japan, amb coreografia i direcció de Mabel Olea i Meohadim, de Jacob Gómez Ruiz, es preparen a la Fàbrica aquest juny gràcies a la col·laboració amb el SAT! Sant Andreu Teatre.

En el cas de Japan es tracta de l’espectacle que el SAT Espai Dansat, la divisió de dansa contemporània del Sant Andreu Teatre, ha triat d’entre les coreografies finalistes del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2020. Aquest premi estipula que l’entitat santandreuenca escull una de les peces finalistes (a excepció de la guanyadora) per desenvolupar-la en format de llarga durada.

Japan és una carta d’amor a la poca traça en el seu propòsit de veure com operen i es relacionen uns cossos poc hàbils en l'amor. A partir de les tres etapes claus de la vida, infància, joventut/etapa adulta i vellesa, acompanyarem els personatges en un viatge de realitats atzaroses. S’estrenarà el 20 i 21 de novembre al SAT! i a banda de la pròpia Olea compta amb les intèrprets Tanit Cobas, María Jurado, Eira Riera, Paula Tato i Hanna Tervonen.

Meohadim, per la seva banda, és una creació de Jacob Gómez Ruiz que parteix de l’experiència personal dels seus darrers anys viscuts a l'estranger, després d'haver crescut setze anys al costat de les seves cinc germanes. La idea de la separació i desconnexió li va suposar un conflicte intern al que ara dona voltes amb un muntatge amb cinc ballarines que, d’alguna manera, simbolitzen les cinc germanes. En aquest cas, però, seran les històries de les mateixes ballarines les que es contaran tant a través de la dansa com de la veu.