Com en la primera edició, celebrada la tardor passada, el Festival 42 tindrà aquest 2022 el seu espai central en la Fabra i Coats. Es farà del 2 al 6 de novembre i, tot i que encara manquen uns mesos, ja se saben alguns detalls de la segona edició d'aquest festival dedicat als gèneres fantàstics. Per exemple, ja hi ha confirmats com a autores i autors convidats Aliette de Bodard, Luis Mateo Díez, Samantha Shannon i Jordi Sierra i Fabra. També s'ha donat a conèixer el cartell del festival, de l'il·lustrador Andreu Zaragoza: s'hi veu una noia que llegeix al Metro i que al seu voltant s'hi desplega tot un món fantàstic.

Després de la bona acollida de la cita de debut, amb uns 200 autors i autores participants i uns 6.000 assistents, enguany es preveu augmentar el nombre d'activitats programades i també fer-les més diverses. Hi haurà tallers, rutes literàries, concursos, debats, ponències i podcasts en directe, i propostes relacionades amb el cinema, les sèries, el teatre, el còmic, la música i la il·lustració. També es reforçarà l'apartat de la literatura juvenil de gèneres fantàstics, i s'obrirà un nou eix sobre la relació entre salut mental i aquest tipus de literatura.

El Festival 42 vol ser una finestra oberta als nous tractaments dels gèneres fantàstics. També té una atenció especial als noms femenins d'aquests gèneres i a les noves sexualitats. L'organitza l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) a través del programa Ciutat de la Literatura UNESCO, i el comissari és l'escriptor Ricard Ruiz Garzón.

Tota la informació, en aquest enllaç.