La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació ha acollit aquest mes de juny les audicions del projecte Música al carrer, iniciativa emmarcada dins del programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i que vol ordenar, coordinar i impulsar la música que es toca al carrer per apropar-la a tota la ciutadania, tot garantint la convivència entre artistes, veïnes i passejants.

El motiu de les audicions és que a partir del mes de setembre els punts de Música al carrer passaran dels 18 actuals al mig centenar, arribant a tots els districtes de la ciutat. En el seu moment es va obrir un període de sol·licituds, i amb totes les que es varen rebre es va fer un sorteig. Les audicions a la Fabra varen servir per comprovar que els músics afortunats en el sorteig tenien un mínim nivell i que podien tocar diverses cançons. 

La jornada va ser maratoniana, i hi varen passar tant solistes com dues com formacions més àmplies. Cada artista o grup tocava entre cinc i deu minuts i, a més de comprovar-ne el nivell, també se'ls recordava algunes de les normatives per poder tocar al carrer, si bé s'informava que més endavant se'ls convocaria a una reunió per parlar-ne de manera més extensa. 

Gabriele Trabucco i Santi Fernández, Félix Egea i el duet La Risa Bonita van ser alguns dels noms que van passar per la Fabra i Coats el dia de les audicions. Alguns dels artistes presentaven temes propis, altres feien versions molt conegudes. El que està clar és que a partir de setembre tindrem una oferta musical molt rica i variada a molts punts de Barcelona. De fet, aquesta ampliació del circuit ja ha començat el mes de juny amb catorze nous punts a cinc districtes de la ciutat:

- Eixample: Mercat de Sant Antoni, Sagrada Família, avinguda Gaudí i passeig de Sant Joan.
- Sants - Montjuïc: Placeta de Ramon Torres Casanova, carrer del Callao, carrer de la Creu Coberta i plaça de la Bella Dorita.
- Sarrià - Sant Gervasi: Plaça Molina i plaça de la Bonanova.
- Nou Barris: Plaça de Can Basté i passeig de Verdum
- Sant Andreu: Plaça del Comerç i carrer Gran de Sant Andreu

Tant la selecció dels punts com la implementació del projecte s’ha dut a terme en col·laboració entre la coordinació del programa (ICUB), els diferents districtes i el departament d’Ecologia Urbana de la ciutat.

Més informació, en aquest enllaç.

Gabriele i Santi, Félix Egea