En aquests mesos on la virtualitat sembla respondre a part de les necessitats de consum cultural, el festival Cara·B presenta, en paral·lel al cicle Cara·B Xtra que acollim a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, una exposició online anomenada B·Sual. En un format que recorda als videojocs, l’edició d’enguany (en anys anteriors del festival ja s’havia celebrat aquesta mostra en format físic) és un espai virtual interactiu i immersiu que mostra l’imaginari visual de la cultura musical independent i urbana. Ho fa a través d’una selecció d’obres representatives dels dissenyadors i artistes visuals que participen a la seva creació.

La localització de la sala principal d’aquest espai virtual pren l’aparença d’una Fàbrica de Creació distòpica, que recorda les sales polivalents i el vestíbul, els espais on es desenvolupa el festival. Des d’allà, s’accedeix a una sèrie de portals que duen a altres dimensions digitals on es mostra el treball d’artistes com Rosalía, Bejo, Dellafuente, Pol Rodellar, TDPS o Cristina Daura. Les peces incloses van des de cartells de concerts a videoclips, passant per campanyes de promoció, marxandatge o graffitis.

B·Sual està disponible per a dispositius Mac (encara no per a iPhone, però asseguren tenir-ho llest properament), Windows i Android. La direcció creativa, comissariat i desenvolupament de contingut és a càrrec de Conjuro i de la direcció artística i desenvolupament tecnològic se n’ha ocupat Carles Castanyo.