Un any més l’estiu comença a Barcelona, com qui diu, amb el Grec. Fabra i Coats: Fàbrica de Creació s’involucra en el festival de maneres diverses, acollint assajos, activitats paral·leles ben interessants o impulsant, dia a dia i a llarg termini, la trajectòria d’artistes participants.

La immersió barcelonina d'una formació musical de Mali
El pas del Trio Da Kali pel Grec és una de les joies de la programació d’enguany. Pel concert del dia 1 de juliol en si, però sobretot per la immersió barcelonina que farà la formació maliana amb la Fabra i Coats com a epicentre. La Fàbrica organitza tota una sèrie d'activitats gratuïtes a les que us podeu inscriure. Els assistents a les activitats, a més, obtindran un descompte del 50% per anar al concert.

L’esmentat concert es prepararà durant quatre jornades a la Fàbrica ja que al Trio Da Kali se li sumaran damunt l’escenari una potent constel·lació de músics establerts a la ciutat i rodalies: el Martín Meléndez String Quartet, les cantants Nakany Kanté i Aziza Brahim, el bateria i percussionista Nan Mercader, i el guitarrista Jurandir Santana. Tot plegat serà sota la direcció de Lucy Durán, etnomusicòloga i periodista britànica que ens oferirà durant el festival una xerrada sobre la seva experiència com a productora musical, muntarà un taller participatiu per a tots els públics i assajos del Trio Da Kali i músics locals oberts al públic.

La gestació d'una proposta insòlita
Durant el mes de juny, la Fàbrica de Creació acull també diverses sessions de preparació de l’espectacle Part, un muntatge escènic de naturalesa híbrida creat i dirigit per Tanit Plana. El resultat es mostrarà al públic els dies 9 i 10 de juliol a l’Auditori, en el marc del Grec 2021. Com a còmplices d’aquest viatge als inicis de la vida, acompanyen a Plana la pianista especialitzada en música contemporània experimental Lluïsa Espigolé, i la ballarina i coreògrafa gaditana Candela Capitán, sempre radical i trencadora.

Una instal·lació sonora al Jardí Botànic
Per la seva banda, la formació resident Ominira participarà a Creació i Museus, un cicle de propostes escèniques en el si del Grec, en el qual artistes de disciplines diverses entren en contacte amb els museus i les institucions culturals de Barcelona i interactuen amb les instal·lacions i els fons dels espais. Ominira ocuparan el Jardi Botànic el 4 de juliol amb la mostra musical Danza Néctar, amb la que ens parlaran del frenesí pol·linitzador, la bellesa dels processos naturals que comporta i la importància que tenen en la nostra pròpia subsistència. La creació adopta la forma d’una instal·lació sonora que acompanyarà cada un dels biomes representats al recinte del Jardí.

,