La 14a edició del Festivalet, fira d’artesans i dissenyadors independents, tindrà lloc a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació els propers 11 i 12 de desembre. Després de passar per diverses ubicacions, serà la primera vegada que ocupi espais de Fabra i Coats.

El Festivalet reuneix més d’una vuitantena de participants que acudeixen a mostrar i vendre, directament al públic, els seus productes manufacturats o fets a petita escala de manera local. Talent de proximitat que s’enquadra en diversos sectors o tipologies de productes: de la joieria i bijuteria a l’alimentació saludable, passant per iniciatives editorials, joguines, roba de producció sostenible, ceràmica, cosmètica natural o fins i tot il·lustradores que faran retrats en directe.

Una fira amb una trajectòria ascendent
Els inicis del Festivalet cal buscar-los el Nadal de 2009, amb una primera edició amb només vuit parades. La bona acollida va empènyer l’organització a repetir l’experiència mig any després i, vist l’afluència creixent de visitants, el format va passar a ser anual. Les dates es van consolidar entorn de dues setmanes abans de Nadal i es van anar ampliant les dimensions de la fira, tant pel que fa al nombre d’expositors com a l’aforament pel públic.   

Enguany, després d’un 2020 amb aturada obligada per la situació sanitària, torna amb un extra d’interès a la nova ubicació. L’esdeveniment comptarà amb una zona exterior amb parades de menjar i beure.

L'horari és de 10h a 20h els dos dies i l’entrada costa 2 euros, amb accés gratuït per als menors de 12 anys.

Més informació de l’esdeveniment, amb llistat de tots els artistes i artesans participants, a la web del Festivalet.