El projecte +Escena torna per acompanyar i impulsar la creació escènica als grups de teatre extraescolar dels centres públics d’ensenyament secundari i batxillerat de Barcelona. Acompanya l’alumnat interessat en la pràctica de les arts escèniques -li ofereix píndoles formatives-, però també les persones responsables de cada grup, que podran rebre assessorament i formacions específiques. El proper 1 de desembre a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació se celebra la primera de les formacions. Està adreçada a les persones directores dels diversos grups, es titula Escena Tecnològica i l’imparteix Joan Laporta, de Bàcum / arts escèniques i visuals.

Una mostra final amb un nou format
La mateixa Fàbrica de Creació serà la seu de dues formacions adreçades a l’alumnat, a finals de gener i a inicis de març i de la mostra final. Aquesta presentació de les creacions resultants del aquest procés serà el 28 de maig i adoptarà un nou format: el clàssic escenari a la italiana serà substituït per una instal·lació (una sala diàfana) amb múltiples espais perquè cada grup representi la seva creació. El públic adoptarà un paper actiu i circularà per la sala observant cada representació, i tot seguit podrà conversar amb els i les artistes.

A l'edició d'enguany de +Escena hi formen part un total de nou grups -encapçalats cada un d'ells per una persona directora- que sumen 82 alumnes participants. +Escena és un projecte impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona a fi de promoure les arts escèniques en l’entorn educatiu. Una iniciativa que afavoreix que els nois i noies puguin viure una experiència única d’aprenentatge i de convivència, però també una oportunitat per a les persones directores de descobrir el talent creatiu de companys i companyes tot compartint una experiència artística.