La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) arriba enguany a la desena edició i ho fa amb un format híbrid, virtual i presencial entre el 18 i el 24 d’octubre, amb Fabra i Coats com a seu física.

La programació virtual compta amb xerrades del dia 18 al 22 i amb expositores durant tota la setmana, fins al 24. Aquesta faceta de la iniciativa es podrà seguir a través de https://fesc.xes.cat/, la web de l’esdeveniment. La programació en viu s’enceta la tarda del 22 amb un acte d’inauguració, i segueix el 23 i 24 amb el plat fort de la FESC: la fira d’expositores i un grapat de xerrades, sempre a Fabra i Coats. L’entrada és oberta i gratuïta i és compta amb un espai infantil reservat per a la canalla, dinamitzat per Tata Inti. A més, la comissió d’activitats culturals ha preparat activitats infantils i juvenils.

L’economia social i solidària com a solució col·lectiva
Atesa la crisi sanitària que va obligar a cancel·lar la fira d’expositors de l’any passat, l’entitat impulsora, la Xarxa d’Economia Solidària (XES), no defuig les reflexions motivades per la situació: “La pandèmia ha visibilitzat que el model d’economia capitalista entra en crisi i col·lapsa quan cal resoldre necessitats col·lectives, com ara gestionar una emergència sanitària”, afirmen. D’aquesta valoració neix el lema de l’edició d’enguany: Desfes-te del capitalisme, de festa amb l’economia solidària. Així, des de l’economia social i solidària es defensa “que és possible fer una economia per la vida, una economia que resolgui les necessitats socials posant les persones i el planeta en el centre i que de fet és l’única possible per poder construir un món que mereixi ser viscut”. En conseqüència, ja s’estan construint moltes propostes que ho demostren i hi ha la voluntat manifesta que la FESC sigui un espai per reivindicar-les, per oferir visibilitat i, sobretot, empènyer a la reflexió.

Per a detalls de la programació, consulteu la web de l’esdeveniment.